Fotball

Skal bygge Campus Norway

Norges Fotballforbund leter nå etter det som skal bli et permanent treningssenter for lands­lagene - et Campus Norway.

- Nå jakter vi på et egnet sted til et slikt fast treningssenter i Bærum, Oslo, Skedsmo og rundt Gardermoen, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), Kjetil Siem, til Dagsavisen.

Han forteller at planene er å bygge opp et senter lik det Liverpool har på sitt treningssenter Carrington.

Flakket rundt

Til nå har landslaget på sine samlinger flakket rundt i Oslo-området - Bislett, Nadderud, og nå har NFF en avtale med Lillestrøm om å bruke Åråsen.

- Til et slikt senter kan vi legge Idrettens helsenter, som vi har opprettet, og dette kan bli et senter der vi også driver med kosthold og annen kursvirksomhet, sier Kjetil Siem.

- Men Ullevaal vil naturligvis fortsatt være vår landslagsborg, legger han til.

- Målet er å få et permanent tilholdssted for landslaget.

NFF prøver nå også å få med sine hovedsponsorer på dette prosjektet.

Tøff høst

Sammen med dette litt langsiktige prosjektet, er Kjetil Siem også opptatt av det kortsiktige arbeidet. Det handler om dette:

De fire VM-kvalifiseringskampene Norge skal ut i i høst - tre borte (Island 7. september, Sveits 12. oktober og Kypros 16. oktober) og hjemme mot Slovenia (11. september).

- Dette blir en utrolig viktig høst for norsk fotball. Og det gjelder for begge landslagene - både for herrer og kvinner, forteller Kjetil Siem.

Kvinnelandslaget skal ut i EM-kvalifisering, og nå har NFF flyttet de to kvalifiseringskampene mot Belgia og Island fra Sarpsborg til Ullevaal.

- Da håper vi å skape ei bedre ramme rundt disse kampene, fortsetter Kjetil Siem.

Ingen plan B

- Denne høsten blir utrolig utslagsgivende for norsk fotball. Dette er ikke noe å prøve å tone ned. Vi har snakket med spillere og støtteapparat om hvor viktig dette er for oss, og nå er forbundet innstilt på å legge forholdene enda bedre til rette for landslaget.

- Hvis det skulle gå skeis i de første kvalikkampene, har dere da en plan B?

- Det har ikke skjært seg før vi er definitivt ute. Nå gjelder det å holde fokus på disse kampene, og vi har god kommunikasjon med spillerutvalget, støtteapparatet, Drillo og toppfotballsjef Nils Johan Semb om dette, svarer Kjetil Siem.

Ingen etterfølger

- Har dere begynt å tenke på Drillos etterfølger?

- Det er for tida en helt uaktuell problemstilling. Det ville være å ha et totalt feil fokus. Nå gjelder det at Drillo får all den støtte han kan få. Og forhåpenligvis sitter han som landslagssjef til etter VM i 2014, sier generalsekretæren.

- Han skal få full tillit til den dagen han går av. Men ingen arbeidsgiver venter til den datoen han slutter med å lete etter en etterfølger.

- Her i avisen i går avskrev ikke Per-Mathias Høgmo, som nå slutter i Tromsø etter endt sesong, seg selv som en mulig kandidat?

- Nei, og ingen Tippeligatrener bør gjøre det, svar Siem kontant.

- På et tidspunkt er dette noe som må komme opp. Men nå må vi ha full fokus på våre VM-kvalifiseringskamper. Vi må skape en trygghet rundt laget og la Drillo få jobbe med dette i fred, fortsetter Kjetil Siem.

Til Ungarn

I går ble det klart at Norge drar til Ungarn for å møte dem 14. november.

- Ungarn er en gammel storhet som er på vei oppover igjen, og de slo blant andre Sverige i forrige EM-kvalik. Dette er en av to oppkjøringskamper foran første hjemmekamp i VM-kvaliken i 2013 mot Albania, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen