Sport

Skadene blir leget

Tonje Angelsen sliter, Andreas Thorkildsen og Jaysuma Saidy Ndure likeså. Men alle skal bli klare til OL.

Friidretten opplever ikke noe skademareritt før OL, selv om både Andreas Thorkildsen, Tonje Angelsen og Jaysuma Ndure har slitt i det siste. Alle har slitt med slitasjeskader.

Thorkildsen måtte kaste inn håndkleet midt i spydfinalen i EM og har slitt med en strekk i låret de siste 14 dagene. Det samme gjelder for Ndure. Han løp inn til bronse på 100 meteren i EM, men hinket av banen og har siden fått behandlingen for en liten muskelavrivning på baksiden av det ene låret.

Tonje Angelsen, som klarte sølv i høydekonkurransen i EM, har ikke fått gjort et eneste høydehopp etter mesterskapet i Helsingfors på grunn av en vond ankel.

Ikke bekymret

Det er altså snakk om at flere av de mest profilerte norske friidrettsutøverne i OL sliter bare 14 dager før OL i London åpnes, men sportssjef Ronny Nilsen er ikke bekymret.

- Alle er i positiv utvikling, og Tonje Angelsen skal hoppe i Diamond League-stevnet i London denne helgen, forteller Nilsen.

- Angelsen har hatt problemer med ankelen og foten i lang tid, så det er ikke snakk om noen ny skade. Hun klarte seg bra i EM, så akkurat henne er jeg ikke særlig bekymret for. Det jobbes med å få henne bedre, men rent generelt er det klart at skader aldri er gunstig, sier Ronny Nilsen.

Han sier at det også går framover med Ndure og Thorkildsen, mens ingen av de andre elleve norske OL-deltakerne i friidrett sliter på noen som helst måte.

- Jeg synes det ser veldig positivt ut for oss, sier Nilsen.

Noen av de OL-uttatte friidrettsutøverne kommer til å benytte seg av Olympiatoppens opplegg på Toppidrettssenteret, men ikke alle. Ronny Nilsen forteller at noen har valgt å legge den siste OL-oppkjøringen til utlandet, mens andre velger å forberede seg hjemme. Det gjelder, blant andre, de to kappgjengerne Erik Tysse og Trond Nymark.

Ronny Nilsen sier også at Ingvill Måkestad Bovim, som løp sin nest beste 1500 meter noensinne i Paris for en uke siden, har bestemt seg for å stå over Diamond League-stevnet i London. I stedet løper hun sin siste konkurranse før OL i Karlstad i neste uke, og der er det 800 meter som står på programmet.

Til Monaco?

Andreas Thorkildsen måtte trekke seg fra spydfinalen i EM med en strekkskade, men vurderer å kaste i Monaco om en uke.

- Det går framover med Andreas. Han får trent greit ved å gjøre litt av hvert, men spydet har fått hvile siden EM. Derfor er det blitt mye styrketrening, som går på å trene overkroppen og beina. Litt løping er det også blitt, men ikke sprint. Det gjelder å trene slik at han ikke har vondt, sier trener Åsmund Martinsen.

De siste 14 dagene har gått med til behandlinger og alternativ trening. Han skulle ha kastet i Paris forrige fredag, men var nødt til å stå over der. Muligens må han også stå over i Monaco, men det er en ørliten sjanse for at han likevel stiller. Avgjørelsen tas trolig like over helgen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen