Sport

- Ska du sluta nu, Petter?

NORSKEKRIGEN: Petter Northug ble slått ut i semifinalen på sprinten. Og ingen fryder seg mer over det enn svenskene som fikk tre løpere i finalen.

Petter Northug tok seg til semifinalen på sprinten som en såkalt «lucky loser». Men i semifinalen var han sjanseløs. Og da ble han møtt av svenskene med spørsmål om det han tidligere skal ha sagt:

- Jeg slutter om jeg får stryk av Jönsson.

Og så fikk han altså stryk.

Etter det konfronterende spørsmålet, moderer Petter Northug seg noe.

- Jag hade slutat om Emil vunnit i dag, svarer han Aftonbladet etter løpet.

Ikke svensk gull

Petter Northug er faktisk blant de mest «elskede» idrettsutøverne i Sverige. Det til tross for at han kan være svært så storkjeftet mot sine svenske konkurrenter - først og fremst Emil Jönsson og Marcus Hellner.

Nå fikk Emil Jönsson bronse etter å ha gitt opp hele finalen. Men plutselig gikk tre av konkurrentene overende, og Emil Jönsson befant seg plutselig på tredjeplass. Dødssliten stupte han i mål, og man kan spørre seg hvordan de vil gå i resten av OL.

Men svenskene er like mye opptatt av Petter Northug. Og han føler at han fortsatt har overtaket på «søta bror».

- Vad jag vet har Sverige inget guld? Det är vel det som räknas? Det viktigaste er att Norge fick guldet, sier han til SportExpressen, før han fortsetter:

- Jag sa at jag skulle sluta om jag förlorade finalen, så det får nog vänta.

Takk for alt

Expressen prøvde også å gi Petter Northug en løpeseddel der det sto:

«Tack för alt».

Men Petter Northug mener det er altfor tidlig av svenskene å takke ham av. Tvert om. Han var faktisk blid og i godlune etter å ha blitt slått ut i semifinalen i går.

Fire løp til

Nå er Petter Northug instilt på å gå enda fire konkurranser i dette OL - 15 kilometer klassisk, stafett, lagsprint og 50 kilometeren, selv om det ble stopp i semifinalen.

Han føler seg likevel sterk før de kommende øvelsene.

- Små marginer skiller fra å kjempe i toppen. Er du litt død i sprint, gir det tydelige utslag, sier spurtkongen etter å ha sett Ola Vigen Hattestad sprinte til sitt første OL-gull.

Det kan bli medaljefangst også for Northug senere i mesterskapet.

- Jeg vet at formen er bra. Det kjente jeg på 15 kilometer klassisk forrige helg og skiathlon her, slo han fast.

trøste og bære

Vi har da herjet litt med våre svenske naboer, vi også:

«Jag är inte sjuk (jag är bara svensk)» er en norsk sang med melodi og tekst av Trond Trøste (Trond Amlie) og Barry Bære (Bjørn Anders Hermundstad). Sangen ble utgitt på Trøste og Bæres andre single i 1990 og fantes dessuten på debut-albumet «Sammen på livet».

Sangen ble Trøste og Bæres gjennombrudd og oppnådde en stor popularitet i Norge.

«Jag är inte sjuk (jag är bara svensk)» driver ap med svensker i almenhet og med svenske danseband i særdeleshet.

Mer fra Dagsavisen