Sport

Sju strake tap. Hva har skjedd med Manglerud Star?

Sju strake tap. Sisteplass på tabellen. Manglerud Star er plutselig blitt hockeyligaens største negative overraskelse. Skyldes det mer enn skader?

KOMMENTAR: Haakon Thon

Fjorårets beste spiller, backen Matthew VanVoorhis har vært ute med skader i noen uker, og har fremdeles noen uker igjen før han er klar. Også lagets toppscorer denne sesongen, Sam Coatta må belage seg på et par uker til på tribunen før han er tilbake.

I forrige kamp, hjemme mot Stavanger Oilers måtte andrekeeper Mikkel Wiik starte kampen etter at førstekeeper Mike Morrison ble skadet i bortemøtet med Storhamar. Men i andre periode måtte også Wiik ut med skade, og dermed måtte tredjekeeper Alexander Brøther i aksjon. Førstekeeper Mike Morrison er tilbake mellom stengene mot Stjernen torsdag, men det er en mager trøst. Kanadieren har så langt vært et stykke unna å holde nivået i vår øverste divisjon.

Dét kombinert med en sviktende offensiv har resultert i en målforskjell på 9-28 og null poeng på de siste sju kampene for Manglerud Star. Dette er bare toppen av isfjellet. Laget er ligaens desidert dårligste på dropper, nest dårligst i undertall, og tredje sist når det kommer til uttelling i overtallsspill.

Mange piler peker i gal retning for Oslo-klubben. De trenger en opptur.

Det var bedring å spore i forrige kamp hjemme mot Stavanger Oilers (2-3), selv om de gule og grønne nok en gang måtte gå poengløse av isen. Torsdag venter Stjernen borte i Fredrikstad. Laget de slo 7-2 i andre serierunde. Etter det sa det stopp, og som nevnt; sju strake tap. Er det kanskje nå det skal snu igjen for MS?

Laget har fått en ukes pause etter et tett kampprogram i innledningen av sesongen. Det har nok gjort godt for Dave Livingstons mannskap. Samtidig har klubben hentet inn forsterkninger i form av den kanadiske backen Curt Gogol som kommer fra Kalmar i Divisjon 1 (tredje øverste nivå i Sverige), og som står med 179 kamper i AHL.

Så får tiden vise om Gogol er mannen som skal sørge for GO GO på Manglerud igjen.

Mer fra Dagsavisen