Sjögren leder Norge i to år til

En tynnere spillerstall gikk ut over Norge, mener landslagssjefen. Fredag møtte han mediene for å oppsummere VM-innsatsen til Norge.

LE HAVRE: Norges spillere hadde høy individuell belastning i VM og orket ikke å henge med England. Martin Sjögren sier at han ikke kunne rullere slik andre lag gjorde.

Samme lag

– Vi var restituert ifølge alle parametrene vi kan måle, men vi har jo spilt med samme lag hele veien. Andre land som har litt bredere tropp med større erfaring, og som har møtt dårligere motstand, kunne hvile spillere. Det kunne ikke vi, sa han da han møtte norske medier dagen etter kvartfinaletapet.

– Vi har trengt å vinne hver gang, og vi har gjort et godt forsøk selv om vi ikke riktig orket torsdag.

Norge var i mesterskapets trolig tøffeste gruppe.

– Den første kampen var ekstremt viktig for oss, med alt det innebar for oppladningen både mentalt og fysisk. Kamp nummer to mot Frankrike ble også en kraftprøve, og så kom vi oss gjennom en tøff tredje kamp der vi ikke riktig kom opp på vårt nivå. Så var det åttedelsfinale, og vi måtte makse prestasjonene igjen. Vi har hver gang måttet stille laget vi mente er absolutt best, sier han.

For gode

Han vet ikke om han kunne gjort noe annerledes for å demme opp for den engelske høyresiden i kvartfinalen.

– Vi har fundert på om vi burde gjort noe annet, men kanskje ville det ikke spilt så stor rolle. Vi møtte et veldig godt lag, et lag som var bedre enn oss, og slik det ble i går ville nok England vunnet uansett, sa Sjögren og la til at en dypere analyse vil gjøres senere.

– Vi visste om trusselen og hadde pratet om den. Strategien var å styre Englands spill så mye mot deres venstre side som mulig, men man blir ikke immun mot deres vendinger og på høyre har de to ekstremt gode spillere.

Han fortalte om stor skuffelse i den norske troppen.

– Vi hadde stor tro på at det var mulig å ta oss videre. Skuffelsen er like stor dagen etter som den var etter kampen, og slik skal det være, men når vi får litt avstand til det og lar det synke inn så tror jeg vi vil ta med oss mest positive ting fra de seks ukene vi har vært samlet.

Utvikling

For to år siden var følelsen en helt annet da han oppsummerte det som var et mislykket mesterskap.

– Vi har gått fra å være EMs dårligste lag til topp åtte i verden, og det føles mye bedre å stå her etter det vi har vist i VM, selv om jeg mye heller skulle sittet på flyet til Lyon nå, sa han.

Etter kampen ble det kjent at Sjögrens kontrakt er forlenget til høsten 2020 med automatisk forlengelse om det blir EM-plass. (NTB)