Sport

Sjefsjobben i VIF blir snart besatt

Allerede i neste uke håper VIF-spillerne å vite hvem som skal trene dem neste år.

VALLE (Dagsavisen): I norsk kvinnefotball betegnes den som en av de mest spennende jobbene man kan få. Hvem skal lede Vålerengas damelag etter at de har gjort sin beste sesong noensinne og skal spille kvalifisering til mesterligaen neste år?

Les også: VIF-talentets finaledilemma

Flere jobber

– Vi er også spent, og jeg håper vi kan gi endelig svar i neste uke, sier sportssjef og vikarierende hovedtrener i Vålerenga, Eli Landsem til Dagsavisen.

Hun har også ansvaret for å finne den nye treneren.

Avtroppende trener Monica Knudsen var med laget til Bergen der de kunne juble over seriesølvet sist helg.

Kommende lørdag er det cupfinale mot LSK Kvinner i Telenor Arena og det er fortsatt høstens vikar Eli Landsem som leder laget der.

– Hvor langt er dere kommet i trenerjakten?

– Ganske langt. Vi startet med et bredt felt med kandidater som vi har skrumpet inn. Nå sitter vi igjen med noen få utvalgte, sier hun.

– Kvinne eller mann? Norsk eller internasjonal?

– Det kan jeg forhåpentlig svare på til uka, gliser Eli Landsem.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ansatte Deila

Landsem satt i klubbens fotballstyre da de ansatte Ronny Deila for tre år siden. Hun gikk ut av det styret da hun fikk stillingen som sportssjef for damelaget. Det er en 50 prosent stilling ved siden av lærerjobben hun har på Bjerke videregående skole.

Monica Knudsen hadde i utgangspunktet en avtale som hovedtrener for Vålerenga A-lag også i 2020, men vil etter eget ønske gå over i stillingen som utviklingssjef fra nyttår.

Bakgrunnen for ansettelsen er at NFF og Toppfotball kvinner tidligere i år utpekte Vålerenga som 1 av 12 utviklingsklubber i Norge.

Knudsen, som også er nominert som «årets trener», skal utvikle klubbens og samarbeidsklubbenes talenter.

– Ikke aktuelt

Landsem har lang fartstid som både klubb- og landslagstrener og mange peker på henne som den naturlige løsningen.

– Det er ikke aktuelt. Folk i min alder sier ikke opp en fast lærerstilling, og jeg ønsker flere frihelger, sier hun. Vi har noen få kandidater igjen.

Mer fra Dagsavisen