Vidar Örn Kjartansson og Morten Berre kan juble for VIF-avansement til 4. runde. FOTO: NTB SCANPIX

Sjanseløse Lyn

3. RUNDE: (Vålerenga-Lyn 5-2). Jo, Lyn-supporterne matchet VIF-klanen på tribunen. Det ble langt vanskeligere på banen.

Sjanseløse Lyn

3. RUNDE: (Vålerenga-Lyn 5-2). Jo, Lyn-supporterne matchet VIF-klanen på tribunen. Det ble langt vanskeligere på banen.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Da Vålerengas «nasjonalsang», Vålerenga kjerke ble avsunget, prøvde Lyn-supporterne i nedre del av den ene Ullevaal-svingen å overdøve de syngende i blått på hovedtribunen. For det var mange Lyn-tilhengere blant de 7.387 på Ullevaal i går. Og selv om Lyn ble presset tilbake fra første spark på ballen, ga de seg ikke og var med på å skape cupstemning på landslagsarenaen.

Men før selve kampen kom i gang, ble Kristofer Hæstad hedret med en blomsterkvast. Dette var siste gang han hadde på seg VIF-trøya. Da ble det en skjebnens ironi at han forærte Lyn den sjansen som ga dem det ene målet.

76. min.: Kristofer Hæstad mister ballen på midtbanen, Finn Badou Jor kan fosse gjennom og møte en utrusende Michael langer i VIF-målet. Østerrikeren blir lurt og Lyn kan pynte på resultatet og redusere til 3-1.

Men før dette var det Vålerenga og stort sett bare Vålerenga. De farlighetene Lyn greide å skape, kom etter Kim Holmens superlange innkast. Det ble lite av det Lyn-trener Finn Bredo Olsen sa til Dagsavisen før kampen.

- Jeg håper at vi i alle fall i én periode skal greie å spille ut Vålerenga.

Sånn ble det altså ikke.

Da Morten Berre, sannsynligvis i offside, fikk stå alene på bakre stolpe var det klart for 1-0. (16. min.) Fem minutter seinere var det Sivert Heltne Nilsen som ekspederte et innlegg fra Niklas Gunnarsson i mål. 2-0.

Og Vålerenga fortsatte å trykke på etter pause.

69. min.: Vålerenga spiller klikk-klakk-fotball inne i Lyns 16-meter og Vidar Örn Kjartansson får avslutte det hele. 3-0.

Så kom Lyns trøstemål, noe som ikke innvirket på Vålerenga.

81. min.: Vidar Örn Kjartansson er der igjen og setter enkelt inn et innlegg fra Daniel Fredheim Holm.

87. min.: En Fredheim Holm-corner setter pannebrasken til Sivert Heltne Nilsen i målfør Markus Cham fastsetter sluttresultatet til 5-2.

- Jeg er skuffet over at avstanden ble så stor til slutt. Men det var tempoforskjell på lagene. Vålerenga har et godt lag nå, og de har fått god tid til å hvile, mens vi har hatt dårlig tid. Vålerenga er strålende på gjenvinning, og vi får ikke den tida vi får i serien, sier Lyn-trener Finn Bredo Olsen.

Kjetil Rekdal var naturligvis strålende fornøyd med innsatsen, selv om det var mot et lag på nederste delen av 2. divisjon. Han var også stor nok til å rose Kristofer Hæstad. Hvor han nå ender, er uklart. Kanskje Start og cupfinale mot Vålerenga.

- Ja, det hadde blitt en drømmefinale, sier han selv om det scenarioet.

tor.karlsen@dagsavisen.no

«Vålerenga er strålende på gjenvinning, og vi får ikke den tida vi får i serien.»

Finn Bredo Olsen, 
Lyn-trener

Går ut