Stina Nilsson parkerte det norske laget på søndagens sprintstafett. FOTO: DARKO BANDIC/NTB SCANPIX

Sjanseløs mot svenskene

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var sjanseløs på oppløpet da Stina Nilsson gikk Sverige inn til seier på kvinnenes lagsprint i Planica søndag.

Av Steinar Bjerkmann

Norge ledet lenge, men da Heidi Weng ikke klarte å gi Jacobsen luke til Sverige i den sterke vinden før den siste etappen, var de norske jentene sjanseløs. Nilsson, som vant lørdagens sprint, var ustoppelig da hun økte tempoet. 3,51 sekunder skilte de to beste lagene.

– Dette er bedre enn tredjeplass, men ikke bra nok taktisk til å vinne. Mot slutten hadde Stina et gir som jeg ikke hadde. Da ble jeg rett og slett parkert, sa Jacobsen til NTB.

– Ida gjorde alt perfekt. Jeg fikk det løpet jeg ville. Jeg er veldig fornøyd. Det er veldig moro, for vi utgjør et veldig godt par, sa Nilsson til Eurosport.

Ingen ville dratt

Weng og Jacobsen planla å mørne de svenske jentene, men fikk det tungt med å gå først i den sterke vinden i Slovenia. Det var ingen tvil om at det var lurt å legge seg bak.

– Vi hadde bestemt oss for å gå i front og mørne det, men det var nok ikke det lureste å gjøre i dag. Det lønnet seg å ligge bak i vinden, sa Jacobsen.

Men de norske jentene angret ikke på opplegget.

– Heidi og jeg vet at ingen hadde dratt om vi ikke hadde dratt. Da ville det blitt ti lag i spurten, så det er lite å angre på, mente Jacobsen.

Stina Nilsson gikk sammen med Ida Ingemarsdotter i søndagens lagsprint. Norge 2 med Mari Eide og Kathrine Rolsted Harsem hang aldri med i tetkampen, og gikk inn til sjuendeplass, 21,01 sekunder bak Sveriges vinnerjenter.

Ny nedtur for gutta

De norske gutta skuffet, akkurat slik de gjorde på sprinten lørdag, og endte på femteplass med Anders Gløersen og Eirik Brandsdal.

Suverene Federico Pellegrino, som gikk på lag med Dietmar Noeckler, spurtet Italia inn til seier foran Frankrike 1 og Frankrike 2. Norge 2 med Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg ble nummer sju, slått med 4 og et halvt sekunder. (NTB)

Resultater:

Verdenscup langrenn, lagsprint fri teknikk søndag:

Menn:

1) Italia (Dietmar Nöckler, Federico Pellegrino), 2) Frankrike (Jay Renaud, Baptiste Gros), 3) Frankrike 2.-lag (Valentin Chavin, Richard Jouve), 4) Tyskland (Thomas Bing, Sebastian Eisenlauer), 5) Norge (Anders Gløersen, Eirik Brandsdal), 6) Russland (Gleb Retivijkh, Aleksej Petukhov),

7) Norge 2.-lag (Ola Vigen Hattestad, Pål Golberg), 8) Tsjekkia, 9) Russland 2.-lag, 10) Finland.

Kvinner:

1) Sverige (Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson), 2) Norge (Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen), 3) Tyskland (Sandra Ringwald, Hanna Kolb), 4) Sverige 2.-lag (Jonna Sundling, Hanna Falk), 5) USA (Ida Sargent), Sophie Caldwell), 6) Tyskland 2.-lag (Laura Gimler, Lucia Anger),

7) Norge 2.-lag (Mari Eide, Kathrine Harsem), 8) Slovenia, 9) Italia, 10) Slovenia 2.-lag.