Ski

Simen Hegstad Krüger: – Det er mye jeg vil bli bedre på

Simen Hegstad Krüger tok gode steg i riktig retning forrige skisesong. Nå vil han forbedre flere egenskaper før vinteren.

HOLMENKOLLEN (Dagsavisen): En sliten og svett Simen Hegstad Krüger møtte pressen etter langrennsherrenes trening mandag. 27-åringen som vant to OL-gull i 2018 gleder seg enormt til vinteren, da korona stoppet sesongavslutningen i april.

– Det ble jo en brå slutt på skirennene i april. Den måneden er egentlig en veldig morsom periode som skiløper med litt show-renn og forskjellige turer som jeg hadde gledet meg til. Det var jo kjipt at det ikke ble noe av, selvfølgelig, sier Hegstad Krüger til Dagsavisen.

Dermed fikk ikke Oslo-gutten en ordentlig avslutning på skisesongen, forteller han.

– Jeg pleier å se frem til det å bli ferdig med sesongen, men den samme følelsen kom ikke. Lettelsen av å være ferdig med sesongen var ikke der, og da synes jeg det ble litt tyngre å komme i gang igjen med treningen i mai. Men selv om det ble en litt treigere start i år, så er jeg godt i gang nå og der jeg ønsker å være på denne tiden av året, forteller han.

Forbedringspotensial

Krüger tar seg god tid på medietreffet i Holmenkollen, og forteller om forbedringspotensialet sitt. I kommende sesong vil 27-åringen bli bedre på mye.

– Jeg har veldig lyst til å bygge videre på den gode perioden fra sist vinter. Da handler det om de egenskapene som skiller nummer fire, fem og seks og pallplass i verdenscuprenn. Det gjelder for min del å finne de områdene der jeg kan være et knepp bedre enn resten av feltet på, sier Krüger og legger til:

– For å finne ut av det må man vurdere seg selv og sammenligne seg med konkurrentene, og se hvor man kan ta steg. Da går det både på spesifikt avslutningstrening og kapasitetstrening. Spesielt så vil jeg bygge videre på de gode sprint-opplevelsene jeg fikk i fjor, så jeg får enda større sjanse til å vinne én av disse tourene, som er målet.

Satser bredt

Lyn-løperen imponerte stort da han vant 15-kilometeren i Davos i 2019, og Krüger vil prioritere samme distanse i kommende sesong. Samtidig er han klar på at flere av distansene skal satses på når VM i Oberstdorf kommer.

– Det er nok 15-kilometeren jeg har aller størst ambisjoner på, men jeg ønsker å gå så mye som mulig. Jeg satser bredt, men 15-km er den distansen jeg har satt størst stjerne bak, sier han.

Avslutningsvis forteller Krüger om en varm treningshverdag.

– Det er jo en grunn til at vi driver med vinteridrett. Vi liker oss bedre i kulda, og jeg foretrekker egentlig den mer vanlige sommertemperaturen i Norge. Det holder med et par dager med syden-varme, ler Krüger avslutningsvis.

Mer fra Dagsavisen