Sport

Sigrid Heien Hansen: – Vi har veldig store forventninger

Vålerengas midtbanespiller Sigrid Heien Hansen stortrives i sin nye klubb. Her har hun funnet seg til rette, og vil nå ta gull med satsningslaget.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerengas nye midtbanespiller, Sigrid Heien Hansen, forventet nok å få debuten på Intility Arena tidligere enn i juli. I tillegg til utsettelsen av Toppserien, har Hansen slitt med et kne etter første seriekamp mot Sandviken.

– Jeg fikk ikke spilt var første hjemmekamp mot Røa, så det var veldig irriterende. Men så gikk det fint å spille de 60 minuttene mot Klepp sist, og da håper jeg alt går bra på fredag, forteller Sigrid Heien Hansen til Dagsavisen.

Den blide jenta fra Sandane møter Dagsavisen på tribunen like etter onsdagens treningsøkt. Smilende og fornøyd forteller hun om valget om å dra til Vålerenga. Midtbanespilleren kunne nemlig endt opp hos erkerivalene fra Lillestrøm i stedet for Oslo.

– Du var nære på å dra til LSK etter fjorårssesongen. Hvorfor ble det VIF i stedet?

– Litt på grunn av det her, sier Hansen med én gang mens hun ser utover sin nye hjemmebane og fortsetter:

– Den totale hverdagen min så bedre ut i VIF. Fasilitetene og det at klubben er nærme der jeg bodde fra før var viktig. Samtidig har jeg alltid hatt lyst til å spille for Vålerenga, og jeg føler fremtiden er her, sier hun.

Storsatsing

De siste årene har flere nye spillere kommet til VIF. Heien Hansen er selv ny spiller for sesongen, i tillegg til flere andre nordmenn og utenlandske spillere. I motsetning til Vålerengas herrelag som satser ungt og lokalt, er damene helt forskjellig akkurat nå. Damelaget har hentet inn utenlandske spillere som Catherine Bott, Jalen Tompkins, Ingibjörg Sigurdardóttir og Janni Thomsen for å forsterke laget. Hansen har tro på satsingen.

– Det er en mer kortsiktig løsning når klubben vurderer at man må utenlands for å hente gode nok spillere. Da mangler man jo litt kontinuitet hvis man skal bygge et topplag på sikt, selv om vi allerede har flere norske spillere som er gode nok nå. Og jeg vet at klubben jobber med å etablere enda flere norske spillere i laget fremover.

Med åtte forskjellige nasjonaliteter i stallen forteller 24-åringen om en herlig lagmoral.

– Stemninga i laget er kjempegod. Det er en veldig, veldig fin gruppe. Jeg tror når man har så mange ulike kulturer i laget, så blir vi en veldig imøtekommende gjeng. Stemninga er bare bra, smiler Hansen.

Før sesongstarten i Toppserien møtte Dagsavisen VIFs hovedtrener, Jack Majgaard Jensen. I intervjuet fortalte dansken om VIFs skyhøye ambisjoner, og at når de først vinner serien skal de vinne den flere år på rad.

– Hva tenker du om de uttalelsene fra treneren din, Sigrid?

– Jeg tenker det er smart av han å si. Det er først nå vi tar det fundamentale steg ved å bygge en spillestil. Jack har jo kommet inn og revolusjonert spillestilen vår. Han har jo sagt det til oss også. At den dagen vi er gode nok til å vinne, kommer vi til å etablere oss og bli der, forteller midtbanespilleren.

Les også: – Når vi først vinner, skal vi vinne mange år på rad (DA+)

Sigrid Heien Hansen i prat med Dagsavisen på Intility Arena. Midtbanespilleren trives på sin nye hjemmebane.

Heien Hansen i prat med Dagsavisen på Intility Arena. Foto: Jonas Bucher

Tøff sesongstart

Vålerenga åpnet dårlig mot Sandviken borte i sesongens første kamp med 2-3 tap. Etter første serierunde har VIF vunnet to strake kamper mot Røa og Klepp før Avaldsnes gjester Intility Arena fredag kveld. Heien Hansen beskriver sesongstarten som tøff, til tross for to strake seiere.

– Vi har veldig store forventninger innad i gruppa, og det er det selvfølgelig utad også. Det er klart at presset kan være både bra og dumt, så det har vært litt tøft i starten. Vi har vært gode i andreomgangene, som har gitt oss seks poeng så langt. Fremover nå er vi nødt til å være på fra start, og levere gode førsteomganger så vi slipper å gjøre det så vanskelig for oss selv.

De langsiktige ambisjonene er klare. Det handler etterhvert om å komme over LSK på tabellen, som har vunnet serien seks år på rad.

– Hva må til for å gå over Lillestrøm på tabellen? 

– Da må først og fremst spillestilen sitte. I begynnelsen satt den ikke, og det er en krevende spillestil. Hvis man skal spille en kynisk form for fotball, så trenger man fire spillere som er med. Men hvis man skal spille en spillende form for fotball trenger man alle 11 med. Så for å ta det siste steget trenger vi rett og slett mer tid, men potensialet er der, sier Hansen.

Les også: Vif tok sin første seier for sesongen (DA+)

Nøkkelspiller

24-åringen som kom til Vålerenga fra kapteinsrolle i Kolbotn ønsker å etablere seg som én av lagets viktigste spillere. På fredag får hun etter all sannsynlighet vist seg frem for første gang på VIFs hjemmebane.

– Jeg vil være en nøkkelspiller for Vålerenga, så jeg ønsker å spille alt jeg kan og at kroppen er på lag med meg. Jeg må unngå skader. I tillegg, håper jeg vi tar gull. Hvis vi lykkes med det, så er alle mulige dører åpne, forteller en forventningsfull Heien Hansen avslutningsvis.

Sigrid Heien Hansen får etter all sannsynlighet sin hjemmedebut for Vålerenga fredag.

Hansen ønsker å bli en nøkkelspiller i Vålerenga. Foto: Jonas Bucher

Hansen står oppført med 11 aldersbestemte landskamper, og A-landslaget kan være veldig nærme.

– Når får vi se deg på A-landslaget?

– Det har jeg blitt spurt om før, og det er like vanskelig å svare på nå. Dette er kanskje min første sesong der jeg slipper å ta blodprøver hver dag, liksom, flirer hun og avslutter:

– Det er ikke noe jeg tenker på, jeg har lyst til å være god her først. Jeg har ikke spilt så mye her ennå, og den første kampen min på Intility er på fredag, avslutter Sigrid Heien Hansen.

Vålerenga møter Avaldsnes i fjerde runde av Toppserien i morgen 19:45.

Mer fra Dagsavisen