Fotball

SIFs største utfordring

FOTBALL: I kveld kan Strømsgodset starte et Champions League-eventyr. Men hinderet de skal over er høyt. Storklubben Steaua Bucuresti er nemlig en gjenganger i Europas gjeveste klubbkonkurranse.

MARIENLYST (Dagsavisen): Strømsgodset-trener David Nielsen er ikke i tvil når Dagsavisen spør om dette er Strømsgodsets største utfordring på flere tiår:

- Dette er den største utfordring Strømsgodset noen gang har hatt, svarer han kontant.

Da har han ikke glemt at Strømsgodset også prøvde seg ute i Europa under storhetstiden på slutten av 60- og begynnelsen av 70-tallet - den tida da navnet Strømsgodset ble en merkevare.

- For så stort som Champions League nå er blitt, er dette større. Alle lag som kan bli med i Champions League er veldig, veldig gode, sier David Nielsen

Målet

På pressetreffet på Marienlyst i går var flertallet rumenske mediefolk. De kunne fortelle at for Steaua ville det være en katastrofe ikke å kvalifisere seg til Champions League. Sånn ser ikke David Nielsen det når det gjelder Strømsgodset.

- Vårt mål er å komme oss så langt som mulig og å vinne over noen gode fotballag. Vi er et godt fotballag, men det er også Steaua, og over lengre tid er de nok bedre enn oss, sier han.

- Men her på Marienlyst har vi ikke tapt på veldig mange kamper, og det skal vi fortsette med. Men skal vi det, må vi være på vårt aller beste. Så jeg mener at vi er favoritter her på Marienlyst, mens de er favoritter på sin hjemmekamp, fortsetter treneren som nå har overtatt etter suksesstrener Ronny Deila, som nå skal få Celtic til Champions League.

Som naturgress

De rumenske journalistene var opptatt av at Marienlyst har kunstgress. Fordel Strømsgodset?

- Nei. Dette er siste generasjons kunstgress. Det er det samme som å spille på naturgress, svarer David Nielsen.

De rumenske journalistene var også opptatt av om det var en fordel for Strømsgodset at sesongen nettopp har begynt i Romania, mens Strømsgodset er midt i sesongen. Og at Steaua har hatt noen dårlige kamper i sine treningskamper.

- Ja, det er kanskje til fordel for oss. Men Steaua har en helt annen økonomi enn oss og kan velge spillere fra øverste hylle. Vi hadde to mann og så dem spille deres supercupfinale, og da virket de sterke, sier Godset-treneren.

Skader

Ikke alt er perfekt i Strømsgodset for tida. Midtstopper Lars Sætre spilte sin siste Godset-kamp mot Brann lørdag. Jørgen Horn er igjen ute på grunn av skade.

- Ja, vi har våre ting å slite med, avslører David Nielsen overfor Dagsavisen.

Men keeper og kaptein Adam Larsen Kwarasey er klar etter sin VM-innsats. Han spilte Ghanas første VM-kamp, men han fikk ikke spille de to siste.

- Jeg følte ikke at de målene jeg slapp inn var noen tabbemål. Og i den siste treningskampen før VM, mot Nederland, spilte jeg kanskje min beste kamp noensinne. Men sånn er forholdene i fotball der nede, smiler han litt oppgitt.

I kveld må han stenge buret hvis Strømsgodset skal ha noe håp om å bli første klubb etter Rosenborg å nå gruppespillet i Champions League.

tor.karlsen@dagsavisen.no

PS! Ingen TV-kanaler har ønsket å kjøpe denne kampen.

Mer fra Dagsavisen