Sport

Shala fortsatt et stykke unna Vålerenga-retur

Herolind Shala pådro seg armbrudd på trening i forrige måned. Men Vålerenga har en plan for å få midtbanemannen kjappest mulig tilbake på banen.

I slutten av august falt Herolind Shala forkjært på Vålerenga-trening og pådro seg et brudd i armen. På gårsdagens trening trente 27-åringen for seg selv. Han løp på sidelinjen mens lagkameratene trente i forkant av mandagens bortekamp mot Sarpsborg i serien, men fikk også trent litt avslutninger.

– Shala blir ute noen uker til. Det går etter planen, det er jo bare et brudd. Det må bare gro, så får vi se hvor tidlig han kan begynne å spille med skinne eller noe sånt, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

– Så dere vil forsøke å få ham i spill så tidlig som overhodet mulig?

– Selvfølgelig, det vil både han og vi. Men det skal være forsvarlig også. Vi får overlate det til leger og ham selv, svarer Vålerenga-treneren.

Les også: Her blir VIF-profilen hjulpet av treningsfeltet (DA+)

Deila og co. ligger på 7.-plass i Eliteserien før mandagens borteoppgjør mot nedrykkstruede Sarpsborg. Men VIF har ikke slått sarpingene siden 2016.

– Det (statistikken) er ikke noe man tenker på, men jeg er helt enig, vi har ikke hatt noen gode opplevelser mot dem på en stund. Det akter vi å gjøre noe med nå. Vi gleder oss, og vi har forberedt oss så godt vi kan. Vi angriper kampen med masse tro og energi, så skal vi få fram ferdighetene våre, sier VIF-treneren.

Deila mener det har sett bra ut på trening siden forrige serierunde. Da ble det 1-1 hjemme mot Rosenborg. Men fortsatt har VIF til gode å ta en trepoenger siden høstsesongen startet.

– Vi skal bygge videre på det som var positivt mot RBK, sier Deila.

Backen Efrain Juarez er for øvrig klar for spill mot Sarpsborg. Keeper Adam Larsen Kwarasey nærmer seg, men er fortsatt ikke helt 100 prosent, ifølge Deila.

Mer fra Dagsavisen