Sesongens første Odd-tap

Sarpsborg08 - Odd 2-0). Odd hadde ballen mest, men kom adri til mål i Sarpsborg. Dermed gikk de på sesongens første nedetlag.

Av Jørgen Tjærnås

To scoringer før pause var nok til at Sarpsborg vant 2-0 over Odd på hjemmebane i eliteserien onsdag.

Gjestene hadde ballen mest, spesielt i annen omgang. Men Sarpsborg forsvarte seg godt, og lot aldri gjestene komme til noen sjansebonaza. Dermed holdt to scoringer før pause til å vinne 2-0.

– Jeg er fornøyd med første omgang, og at vi er effektive. I annen omgang er jeg veldig fornøyd med moralen vår. Odd er vanskelige å møte når de flytter opp mange mann, men vi jobber steinhardt sammen, og slipper dem nesten ikke til, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til CMore.

Ikke effektive nok

Odd har innledet årets sesong meget godt som ett av tre lag i toppen med ti poeng. Onsdag måtte de konstatere at sesongens første tap kom på bortebane i Sarpsborg.

– Det er stor forskjell på lagene spillmessig. Men vi skaper ikke nok sjanser ford et. Det blir for lite kreativt og for dårlig inne i boksen, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til CMore etter tapet.

Også kaptein Steffen Hagen var skuffet over at det endte uten poeng.

– Vi må luke vekk de enkle feilene vi gjør bakover, og så må vi bli mer effektive framover. Men spillmessig var denne kampen kanskje ett steg opp fra det vi har gjort tidligere, sa midtstopperen til TV-kanalen.

Vertene var gode i første omgang, og som tok tre fortjente poeng. Det var lagets første seier siden Tromsø ble slått på bortebane i serieåpningen.

Det første målet kom etter 20 minutter. Midtstopper Martin Thømt Jensen løp seg fri på et godt hjørnespark fra Anders Trondsen, og kunne enkelt heade inn 1-0. At målet kom etter dødball var ingen overraskelse, ettersom det også var tilfellet for de fire målene de hadde scoret tidligere i 2015.

Løp fra alle

Et kvarter senere doblet Amin Askar ledelsen. Dem anvendelige spillere var nok en gang flyttet opp fra back- til spissplass, og gjorde ingen feil alene mot keeper Sondre Rossbach. Målet kom da han ble spilt gjennom av Bojan Zajic og løp fra Odd-forsvaret.

– Fantastisk lagmoral. Vi rotet vekk to poeng mot Bodø/Glimt sist, så det var deilig å få tre poeng i dag, sa målscoreren til CMore.

Odds vanligvis gode midtbane ble i stor grad temmet av Sarpsborg, og gjestene var tvunget til å slå mer langt enn vanlig. Det fungerte ikke, og ledelsen var fullt fortjent.

Etter pause var gjestene mer med, og de få sjansene som ble skapt var det Odd som sto for. Men verken Jone Samuelsen eller innbytter Frode Johnsen klarte å finne veien til mål. Zajic hadde muligheten til å øke ledelsen for vertene, men heller ikke han traff.

Dermed endte det 2-0. Sarpsborg er dermed oppe i åtte poeng, to færre enn gjestene. (©NTB)

Sarpsborg – Odd 2-0 (2-0)

Sarpsborg stadion: 3151 tilskuere.

Mål: 1-0 Martin Thømt Jensen (20), 2-0 Amin Askar (34).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Steffen Ernemann, Amin Askar, Sarpsborg, Espen Ruud, Jone Samuelsen, Odd.

Sarpsborg (4-4-1-1): Duwayne O. Kerr – Claes Phillip Kronberg, Ole C. Heieren Hansen (Andreas Nordvik fra 80.), Martin Thømt Jensen, Joachim Thomassen – Kristoffer Tokstad, Tom Erik Breive, Steffen Ernemann, Anders Trondsen – Bojan Zajic (Liridon Kalludra fra 86.) – Amin Askar.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud, Vegard A. Bergan, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard – Jone Samuelsen, Ardian Gashi (Fredrik O. Jensen fra 66.), Fredrik Nordkvelle (Håvard Storbæk fra 76.) – Ole Jørgen Halvorsen, Olivier Occean (Frode Johnsen fra 59.), Chukwuma Akabueze.