Serieleder City: Ni timer uten baklengsmål

(Burnley - Manchester City 0-2. Det blir tøft å jekke Manchester City ned fra Premier League-toppen. De lyseblå kontrollerte inn 2-0 borte Burnley og tok sin niende strake seier.

Pep Guardiolas lag har virkelig funnet stimen. Onsdag sørget Gabriel Jesus og Raheem Sterling for to nye City-scoringer, og bakover sto forsvaret igjen fjellstøtt.

– Det er en god følelse å ta nok en seier uten å slippe inn mål. Vi har en bra rekke nå, og det må vi sørge for at fortsetter. Det handlet om å stå sammen og kjempe seg til resultater uke etter uke. Jo mer du vinner, desto bedre blir følelsen, sa Sterling etter kampen.

Manchester City har ikke fått mål imot seg i ligaen siden Chelseas sene redusering 3. januar. Det vil si at serielederen har holdt nullen i ni timer og seks strake PL-kamper.

Totalt har City unngått baklengsmål i 13 av 21 seriekamper denne sesongen. Det er soleklart best i toppdivisjonen.

Scoret kjapt

Jesus ga gjestene er pangstart etter kun tre minutter. Da scoret han med hodet på en keeperretur fra fem meter.

Burnley slet tungt med på å holde ballen i laget, og etter 38 minutter doblet Sterling ledelsen. Fra kort hold bredsidet han ballen i et åpent mål. Scoringen kom etter at gjestene hadde hatt svært mange trekk rundt Burnley-boksen.

Etter pause fortsatte bortelaget å dominere, men gjorde det uten å skape særlig med sjanser. Det var uansett ikke nødvendig mot et tamt Burnley.

God posisjon

Med seieren er Manchester City tre poeng foran byrival Manchester United. Guardiolas menn har også én kamp mindre spilt enn Ole Gunnar Solskjærs lag.

City har vunnet sine 13 siste oppgjør i ulike turneringer og gått hele 20 kamper ubeseiret siden 0-2-smellen for Tottenham i november.

– Vi må gjøre vår jobb. Det vil være en stor feil av oss å tenke på andre lag, sier Guardiola om tittelkampen i Premier League.

Premier League menn onsdag, 22. runde:
Burnley – Manchester City 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 Gabriel Jesus (3), 0-2 Raheem Sterling (38).

Dommer: Martin Atkinson.

Gult kort: Dale Stephens, Joel Mumbongo, Burnley, Ederson, Manchester C..

Burnley (4-4-2): Nick Pope – Matthew Lowton, James Tarkowski, Ben Mee, Erik Pieters – Jóhann Berg Gudmundsson, Ashley Westwood (Josh Benson fra 81.), Jack Cork (Dale Stephens fra 71.), Dwight McNeil – Jay Rodriguez (Joel Mumbongo fra 77.), Matej Vydra.

Manchester City (4-3-3): Ederson – João Cancelo (Oleksandr Zinchenko fra 64.), Rúben Dias, John Stones, Aymeric Laporte – Bernardo, Rodrigo, Ilkay Gündogan – Riyad Mahrez, Gabriel Jesus, Raheem Sterling.

Fulham – Leicester 0-2 (0-2)

Senere kampstart: Leeds – Everton 1-2, Aston Villa – West Ham (21.15), Liverpool – Brighton (21.15).