SAMARBEID: – Vi fant tonen omgående, og har helt likt syn på hvordan ting skal gjøres her, sier Kjetil Rekdal om samarbeidet med Ronny Deila (foran). Sistnevnte er i dag på plass på Valle. FOTO: BERIT ROAL/NTB SCANPIX

Ser ekstremt likt på ting

– Ronny Deila og jeg har funnet tonen, og ser ekstremt likt på ting, sier Kjetil Rekdal om den nyansatte treneren.

Midt oppi all turbulensen i Vålerenga, fikk Kjetil Rekdals vanligvis så gode fotballfaglige selvbilde en real utfordring. Oftere og oftere begynte han å spørre seg selv om han hadde «mistet det». Kunne det være hans tanker og ideer om hvordan ting skal gjøres som var feil?

– Ronny Deila og jeg fant tonen med en gang. Vi ser ekstremt likt på ting. Til nå er vi enige om alt. Deila har overbevist meg om at jeg ikke er blitt en komplett idiot fotballfaglig sett, sier Rekdal til Dagsavisen.

Les også: Deila med for fullt fra neste uke

På Valle i dag

Deila overtar treneransvaret fra 1. januar, og skal være sportsdirektør og såkalt samtalepartner for Rekdal fram til det. Han skal bli pappa igjen i begynnelsen av september, de skal flytte fra Spania, og finne seg et hus i Oslo.

Deila har sagt til Dagsavisen, på fleipete vis, at han naturlig nok ikke kan kreve penger for slikt.

– Jeg skal jobbe ulønnet fram til 1. oktober, da er jeg på VIFs lønningsliste, sa Deila etter pressekonferansen på Valle i forrige uke.

Men, fordi ting er som de er i VIF, kommer Ronny Deila til å være mye mer med, mer synlig i gjengen, enn den opprinnelige planen var.

Allerede fra i dag av er Deila å se i VIF-leiren på Valle. I full sving.

– Også på treningsfeltet?

– Det kan skje. Ikke som den som leder treningene, der er rollefordelingene spikret. Men, når han nå skal være så mye på Valle, er det jo naturlig at han også vil følge noen av treningene.

– Du sier dere tenker ekstremt likt. Hva ligger i det?

– Fra første stund har vi vært enige om hva som skal gjøres på kort- og lang sikt. Når vi analyserer kampene, ser vi de samme tingene. Sist fredag, før kampen mot Sogndal, hadde vi fem, seks samtaler sammen på telefonen, og vi snakket lenge etter kampen. Vi hadde sett akkurat det samme. Vi er enige om hvor vi trenger forsterkninger i laget, og Ronnys primære arbeidsoppgave akkurat nå, er spillerlogistikk. Overgangsvinduet åpner torsdag.

Kjøp og salg

Rekdal liker ikke å spekulere i salg og kjøp før ting er klart. Men sier at det er penger i potten. Noe lå der fra før, og en del ble lagt i etter salget av Deshorn Brown.

– Det jeg kan si, er at Deila og jeg bruker våre nettverk, og at vi ser etter forsterkninger. Det er eventuelt snakk om spillere som kan gå inn og heve laget fra første stund.

Det er altså tilsynelatende fryd og gammen mellom Rekdal og Deila. Sistnevnte er udannet lærer og pedagog. Kanskje blir hans primære oppgave nå å samtale med spillerne i håp å få løst opp mentale floker.

For VIF styrer og leder kamper, så får de angst, og gir fra seg initiativ, ledelser og poeng. Dette har nå skjedd så mange ganger at det omtales som et kollektivt mentalt problem.

Som bør tas tak i med alle midler før de to bunnlagene Start og Vålerenga møtes i Kristiansand kommende søndag.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!