Sport

Sentrumslaget Grüner utfordrer de store

Grüner rykket opp i vår. Nå skal de kjempe for å overleve i Eliteserien.

Midt i Oslo sentrum, i hvert fall nesten, ligger Grünerhallen og der inne skal Grüners ishockeylag denne sesongen spile i landets øverste divisjon.

Laget rykket opp i våres, etter en kvalifiseringsrunde mot Narvik og Ringerike.

Allerede første hjemmekamp 14. september skal nettopp Narvik til Oslo. Det blir en kamp som betyr mye for begge lag som er ventet å kjempe i bunnen av tabellen.

Det er særlig ressursene som er et hinder for klubben. Budsjettet for a-laget er i 2019 på rundt to millioner kroner. Det betyr amatørkontrakter og ingen lønninger.

– Vi har forventninger om at dette blir tøft. Det er klart at vi konkurrerer med klubber som har betydelig større ressurser enn oss. men da må vi jobbe enda hardere, sier trener Morten Elverud.

Is

Først tirsdag får Grüner is i sin egen hall, derfor trente de i den midlertidige ishallen på Jordal denne uka. Og der ga alle som en jernet. Elverud er klar på at det må til skal de berge plassen i divisjonen.

– Vi er jo i gang ordentlig og vi skal prestere, slår han fast.

Og at det blir tøft, det er han og trenerapparat klare over.

– Vi vet at vi går inn i ligaen ranket som nummer ti. Og vi vet at vi har litt andre forutsetninger enn mange andre, men vi har gode spillere og vi skal forberede dem så godt vi kan, så vi må kjøre på. Vi kan ikke holde igjen, forteller Elverud.

Grüner kommer ikke til å kjempe i toppen, det er de fleste enige om. Ambisjonen denne sesongen er å «gjøre det best mulig», som det heter. Det er et litt ukjent farvann Grüner legger ut i.

– Vi må hele tida sette oss kortsiktige mål og vi må være opptatt av at vi hele tida utvikler oss og at vi blir gode på det vi vil være gode på. Den største utfordringen er egentlig forutsetningene. De vi konkurrere med har helt andre forutsetninger, forklarer han og sikter til nettopp økonomien.

Les også: KFUM nærmer seg nytt idrettsanlegg på Ekeberg (DA+)

Bra trøkk

Det er et knepp opp på det meste fra 1. divisjon og opp i Eliteserien og Grüner må regne med å ha pucken mindre denne sesongen enn forrige. Men det kan bli bra trøkk i en fullsatt hall. En hall som tar vel 650. Det skal settes opp ekstra tribuner ved isen, så det kan fort bli god stemning på hjemmekampene i den intime hallen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Midt i byen

Hallen til Grüner ligger jo midt i byen. Og mange av kampene spilles lørdager.

– Det kan være en fordel for interessen?

– Ja, vi håper at folk kan komme og se kamp som en tidlig start på lørdagskvelden. Jeg merker at det er litt mer snakk om hockey på Løkka nå, sier Elverud som selv bor i bydelen.

– Det er vi som er sentrumslaget. De andre er Oslo-lag, men det er vi som er i byen, smiler Elverud.

Første match er altså lørdag 14. september mot Narvik.

Mer fra Dagsavisen