Sport

Sentrale VIF-spillere på utgående kontrakt

Flere Vålerenga-profiler kan ende opp i andre klubber som Bosman-spillere. En sjanse de må ta, ifølge Fagermo.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Profiler som Jonatan Tollås Nation, Magnus Lekven, Herolind Shala og Bård Finne er alle på utgående kontrakt i VIF. Det er langt fra sikkert om alle disse blir å se som Vålerenga-spillere i 2021. Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo er opptatt av å bli enda bedre kjent med laget før han tar noen ytterligere avgjørelser om kontraktene.

– Jeg har sagt til sportssjef Jørgen Ingebrigtsen at vi får ha litt is i magen, så jeg blir bedre kjent med laget. Det dukker opp ting i seriekamper som ikke forekommer i treningskamper, så jeg lærer klubben og spillerne å kjenne nå som det gjelder, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Risiko

VIF risikerer å miste flere av sine viktige spillere på utgående kontrakt. Både Nation, Lekven, Adam Larsen Kwarasey, Shala og Finne kan ende opp som Bosman-spillere. Det er en sjanse VIF må ta, sier Fagermo.

– Vi må begynne prosessen når jeg får mer oversikt. Da er jo risikoen at vi kan miste dem til andre klubber på grunn av overgangsreglene, selvfølgelig. Men den risikoen tror jeg vi er nødt til å ta, forteller han.

Angrepsspilleren Bård Finne er som nevnt blant spillerne på utgående kontrakt. Dette sa han til Dagsavisen om situasjonen før seriestart:

– Jeg har selvfølgelig tenkt på at det kun er et halvt år igjen av kontrakten her. Som spiller må man alltid finne balansen mellom framtida og nuet. For min del tenker jeg nå først og fremst på å komme i gang med sesongen og prestere fra start av. Kontraktssituasjonen vil det komme en løsning på, men jeg ønsker ikke å spekulere så mye i det.

Les også: Vålerenga-framtiden i det blå for Finne

Opprydning

Tidligere har Fagermo vært klar på at spillerstallen i Vålerenga er for stor. Selv om flere spillere som Mohammed Abu og Sander Werni har gått på utlån, er opprydningsfasen ennå ikke ferdig.

– Det ligger litt i korta etter jeg kom hit at jeg vil rydde i spillerstallen. Da trenger jeg tid til å bli enda bedre kjent når det virkelig gjelder, og nå gjelder det. Nå er det jo seriekamper, sier hovedtreneren.

Etter koronapandemien har ikke Vålerenga hatt mulighet til å hente spillere, med unntak av Benjamin Stokke. Hvor lenge Fagermo må vente før han kan hente flere spillere til VIF, er usikkert.

– Vi har jo hatt ansettelsesstopp etter korona og permitteringer osv. Det gjør jo at vi ikke har kommet dit at vi kan begynne vesentlig med det, avslutter Dag-Eilev Fagermo.

Mer fra Dagsavisen