Sene Rosenborg-scoringer

(Vikingur - Rosenborg 0-2). Ti minutter før slutt var det målløst på Færøyene. Men innbytter Alexander Søderlund roet nervene for trønderne.

Av Espen Hartvig

Innbytter Alexander Søderlund avgjorde for Rosenborg da det ble 2-0 borte i europaliga-kvalifiseringen torsdag. Han scoret to ganger på tampen mot Vikingur.

Dermed har RBK et godt utgangspunkt før returoppgjøret i den første kvalrunden.

Rosenborg måtte virkelig slite for seieren, men til slutt ordnet det seg. Det var eliteseriens toppscorer som slo til for RBK.

Målene hans torsdag kom etter 82 og 90 minutters spill. Spissen ble kastet innpå etter 64 minutters spill.

Det byttet var gull verdt. Assistenttrener Erik Hoftun ledet Rosenborg da Kåre Ingebrigtsen var suspendert.

Han ble utelukket etter en kamp mot tyrkiske Karabükspor i fjor. (©NTB)

Vikingur (Færøyene) – Rosenborg 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Alexander Søderlund (82), 0-2 Søderlund (90).

Dommer: Bryn Markham-Jones, Wales. Gult kort: Hans Jørgin Djurhuus, Andreas Olsen, Vikingur, Ole Kristian Selnæs, Tobias Mikkelsen, Rosenborg.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Hólmar Örn Eyjólfsson, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin – Mike Jensen, Ole Kristian Selnæs, Fredrik Midtsjø – Riku Riski (Andreas Helmersen fra 80.), Tobias Mikkelsen, Tomas Malec (Alexander Søderlund fra 64.).