Sen scoring da Bayern trygget serieledelsen

(Bayern München - Borussia Mönchengladbach 2-1). Bayern München så lenge ut til å måtte nøye seg med 1-1 mot Borussia Mönchengladbach i tysk Bundesliga lørdag, men på tampen sørget Leon Goretzka for 2-1-seier.

Dermed økte Bayern igjen forspranget på tabellen etter at Borussia Dortmund et par timer tidligere hadde nærmet seg. Erling Braut Haaland ble matchvinner i Dortmunds 1-0-seier over Fortuna Düsseldorf.

Lørdagens resultater betyr at det fortsatt skiller sju poeng mellom topplagene i tysk fotball. Dermed har Bayern et jerngrep om ligatittelen. Kun tre serieomganger gjenstår å spille.

I neste runde kan det bli gullfeiring for Bayern-stjernene. Seier borte mot Werder Bremen sørger for det.

Lørdag så serielederen lenge ut til å måtte klare seg med ett poeng. Bayern tok riktignok ledelsen midtveis i første omgang da Gladbach-keeper Yann Sommer bommet stygt på en pasning i egen forsvarsrekke. Sveitserens forsøk på å finne en medspiller havnet hos 19-åringen Joshua Zirkzee, som fikk sjansen i Bayern-angrepet lørdag. Han svarte med å sette ballen sikkert i det tomme målet.

Åtte minutter før pause kom utlikningen. Et innlegg fra fra høyre endte med at Bayern-forsvarer Benjamin Pavard skled ballen inn i eget mål. Keeper Manuel Neuer var fullstendig utmanøvrert ved den anledningen.

Fire minutter før full tid avgjorde så Leon Goretzka kampen i Bayerns favør. Pavard ble spilt gjennom på høyrekanten, og inne foran mål fikk Goretzka umarkert sette ballen i mål.

Bayern jakter sin 30. ligatittel i tysk fotball.

Tysk 1. Bundesliga menn lørdag, 31. runde:

Fortuna Düsseldorf – Borussia Dortmund 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Erling Braut Haaland (90).

Erling Braut Haaland spilte 29 minutter som innbytter for Borussia Dortmund.

Hertha Berlin – Eintracht Frankfurt 1-4 (1-0)

Mål: 1-0 Krzystof Piątek (24), 1-1 Bas Dost (51), 1-2 André Silva (62), 1-3 Evan N'Dicka (68), 1-4 Silva (86).

Rune Almenning Jarstein spilte hele kampen for Hertha Berlin, Per Ciljan Skjelbred spilte 34 minutter for Hertha Berlin.

Köln – Union Berlin 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Marvin Friedrich (39), 0-2 Christian Gentner (67), 1-2 Jhon Córdoba (90).

Paderborn – Werder Bremen 1-5 (0-3)

Mål: 0-1 Davy Klaassen (20), 0-2 Yuya Osako (34), 0-3 Klaassen (39), 0-4 Maximilian Eggestein (59), 1-4 Abdelhamid Sabiri (66), 1-5 Niclas Füllkrug (90).

Wolfsburg – Freiburg 2-2 (2-1)

Mål: 1-0 Wout Weghorst (14), 2-0 Weghorst (str. 27), 2-1 Lucas Höler (43), 2-2 Roland Sallai (46).

Bayern München – Borussia Mönchengladbach 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Joshua Zirkzee (26), 1-1 Benjamin Pavard (selvmål 37), 2-1 Leon Goretzka (86).

Spilt fredag: Hoffenheim – RB Leipzig 0-2 .

Spilles søndag: Mainz – Augsburg, Schalke – Leverkusen.