Sen Åsane-utligning gjorde at tre poeng glapp for KFUM

(Åsane - KFUM Oslo 1-1). KFUM så ut til å hente hjem tre meget sterke poeng borte mot Åsane, men en keepertabbe tre minutter før full tid sørget for 1-1.

Av: Even Lübeck

Det ene poenget var uansett den femte kampen til KFUM uten tap (tre seirer, to uavgjorte). 1-1 ble det også mot Tromsø sist kamp, før de vant tre på rad før det.

- 3-2-0 i OBOS-ligaen er sterke tall. Det er kjedelig at det ikke blir tre poeng når vi leder 1-0 med såpass lite tid igjen, men kampen sett under ett var det greit med poengdeling, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampslutt.

Ledelse etter retningsforandring

I Åsane lørdag var det gjestene som tok ledelsen etter 54 minutter, etter en relativt sjansefattig 1.omgang. Alagie Sanyang fikk ball på 20 meter, forserte fremover og skjøt. Ballen gikk via en Åsane-forsvarer og i mål.
Etter 84 minutter fikk David Tavakoli en eventyrlig mulighet til å punktere kampen, men forsøket fra åtte meter gikk like utenfor.

Det straffer seg på dette nivået. Bare sekunder senere lå ballen i mål til 1-1. David Wolfe fikk ballen ute til venstre og slo hardt inn i boks. På fem meter dukket Håkon Lorentzen og skjøt på mål. Ballen snek seg under Knut André Skjærstein og i mål. Den burde nok sisteskansen hatt.

– Jeg ser ikke om det er personlige feil, for det var svakt av hele laget. Vi har en så stor mulighet like før, og de målene har vi sett Åsane score mange ganger før. Vi har tatt det på analyse, også blir det masse rom mellom lagdelene våre. Det er surt, sier Isnes.

Tre poeng opp til kvalikplass

Åsane presset voldsomt på for et seiersmål, men KFUM holdt unna og det endte 1-1.

– Ett poeng mot Åsane borte er bra. Jeg har pleid å si at om man vinner hjemme og spiller uavgjort borte i OBOS-ligaen havner man på kvalik. Det skjer selvfølgelig ikke hele tiden, men det er en viss pekepinn. Åsane har vært gode i år og ligger foran oss på tabell. De har vært bedre enn oss, sier Isnes.

– Vi tar med oss det ene poenget. Jeg er ikke fornøyd med den første omgangen, men den andre var bra. Da klarte vi å bevare ballen når vi vant de, i tillegg til at vi klarte å variere presshøyden mer. Vi ble lave i store deler av kampen, men det visste vi på grunn av grunnspillet til Åsane.

«Koffa» er nå nummer åtte med 28 poeng. Opp til kvalikplass til Eliteserien er det tre poeng. KFUM møter Ull/Kisa hjemme onsdag i neste ligaoppgjør.

– Vi ønsker jo å forlenge den gode rekken vår nå mot Kisa. Da må vi være litt bedre med ball enn det vi var mot Åsane. Da er vi også hjemme, så da skal vi klare å variere presset enda mer enn det vi gjorde mot Åsane.

Åsane – KFUM Oslo 1-1 (0-0)

318 tilskuere

Mål: 0-1 Bilal Njie (54), 1-1 Håkon Lorentzen (85).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Senai Hagos, Åsane, Fredrik Kristensen Dahl, Christopher Lindquist, KFUM Oslo.

Åsane (4-2-3-1): Eirik Østgaard – Emil Kalsaas (Joakim Hammersland fra 73.), Sindre Austevoll (Martin Ueland fra 81.), Eirik Wollen Steen, David Wolfe – Kristoffer Valsvik, Simen Lassen – Stian Nygard, Harald Tangen (Håkon Lorentzen fra 63.), Kristoffer Larsen (Senai Hagos fra 73.) – Henrik Udahl (Jonas Eide Vågen fra 74.).

KFUM Oslo (4-3-3): Knut André Skjærstein – Christopher Lindquist, Mansour Gueye, Jørgen Hammer, Fredrik Kristensen Dahl – Remi-André Svindland (Moa Mahnin fra 88.), Robin Rasch, Olav Øby (Stian Sortevik fra 61.) – Alagie Sanyang, David Tavakoli, Bilal Njie (Yannis Maxitas Moula fra 78.).

1. divisjon fotball menn lørdag, 22. runde:

Strømmen – Raufoss 3-2, Åsane – KFUM Oslo 1-1, HamKam – Sogndal 2-1, Jerv – Øygarden 4-2, Kongsvinger – Ranheim 1-0, Stjørdals-Blink – Tromsø 4-2, Ull/Kisa – Grorud 2-1.

Spilles søndag: Lillestrøm – Sandnes Ulf.