Sport

- Seks sjanser skal være nok til å vinne

Per-Mathias Høgmo fungerte som sin egen tolk på lørdagens pressekonferanse og tullet med at laget har hatt nesten kontinuerlig avslutningstrening siden hjemmetapet mot Ungarn.

Av Sjur Natvig

BUDAPEST: – Jeg sa at vi har trent på å score mål, 20 timer med bare skudd, sa Høgmo på engelsk da en ungarsk journalist ba om oversettelse av et langt svar på et spørsmål om hvordan det jobbes for å utnytte sjansene bedre.

– Nei, spøk til side. Vi skal score mål, og vi skal gjøre det med et smil, sa Høgmo med en latter og et smil som om returkampen var vunnet allerede.

– Jeg sa til spillerne på møtet i dag at jeg ser dere ikke som dere er, men som dere skal bli. Dere er i utvikling, var begynnelsen på det han egentlig hadde sagt.

– Man skal ikke dømme seg selv med at man er slik eller gjorde det, for i morgen er det alltid en ny mulighet. Vi skal ut og score med et smil om munnen, og for hvert mål vi scorer vil vi være mer fornøyd.

Verken Høgmo eller hans spillere virker preget av at de står foran en kamp som avgjør om kvalifiseringen blir suksess eller fiasko.

– Vi ser at det er muligheter til å slå dette ungarske laget. Vi var mentalt forberedt på to tette kamper, men kanskje viser hjemmekampen seg å ha vært vanskeligere enn bortekampen blir. Derfor er vi der vi er, sa Høgmo.

Han håper at tiden er inne for å få uttelling på sjansene.

– Hjemme hadde vi seks ganske store sjanser, med seks ulike avsluttere, og det var litt flaks/uflaks som gjorde at det ikke ble mål. Like godt kunne tre av de seks gått inn. I snitt har vi denne sesongen hatt seks sjanser per kamp, og det er ganske bra internasjonalt, men uttellingen har ikke stått i stil.

Om Høgmo får ønsket sitt, og det plutselig løsner søndag, kan han smile både for mål og Norges første sluttspillplass på 16 år.

Sto over treningen

Vegard Forren (27) har luftveisproblemer og sto over den siste treningen før søndagens kamp mot Ungarn. Høgmo håper stopperen blir klar.

Det sa landslagssjefen da han møtte pressen før lørdagens treningsøkt i den ungarske hovedstaden.

– Jeg håper og tror han kan spille, sa Høgmo.

Forren startet samtlige kamper i EM-kvalifiseringen, samt omspillskampen mot Ungarn torsdag.

Heller ikke Alexander Tettey deltok på lørdagens trening på kamparenaen. Ifølge presseansvarlig Svein Graff er det ingen fare med ham.

Norge ligger under 0-1 etter kampen på Ullevaal, og må score minst to mål for å gå videre etter 90 minutter søndag. (NTB)

Mer fra Dagsavisen