Sein Skeid-kollaps ga sesongens første hjemmetap

(Skeid – Raufoss 2-3) Tom Nordlies Skeid-mannskap hadde kurs for seier, men Raufoss snudde 1-2 til 3-2 på slutten og påførte Skeid lagets første hjemmetap i serien i 2019.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Søndagens tap gjør at Skeid står med åtte poeng etter sju runder i 1. divisjon.

Raufoss tok ledelsen tidlig, men scoringer av David Tavakoli og Mesut Can etter henholdsvis 67 og 71 minutter sendte Skeid-fansen til himmels. Så utlignet Raufoss ved Snorre Strand Nilsen og sikret 2-2, før Ikhsan Fandi ble matchvinner med et saksespark i hjørnet like før full tid.

– Vi ødela for oss selv i dag, med målene vi slapp inn. Vi slipper inn altfor enkle mål på dødball. Det er skuffende og altfor svakt. Jeg tar selv på meg skylden for 2-3-målet. Jeg nikket ballen rett i beina på Raufoss-spilleren. Jeg vet ikke hva som skjedde der, det bare svartnet helt,, sier en skuffet Johnny Buduson til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

David Tavakoli (midten) fant nettmaskene for Skeid mot Raufoss på Nordre Åsen søndag. Foto: Jørn H. Skjærpe

David Tavakoli (midten) scoret for Skeid, men til liten nytte. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

Nesten drømmestart

Skeid fikk en kjempemulighet til å ta føringen etter bare tre minutters spill foran hjemmefansen. Johnny Buduson ble spilt alene mot mål, men Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli kom ut og avverget Skeid-angriperens store sjanse.

To minutter etter var det i stedet bortelaget som kunne juble. En corner fra venstre ble slått inn i Skeid-boksen, og etter litt klabb og babb sendte Ryan Doghman ballen inn i nettet for Raufoss. Det var sesongens første baklengsmål på hjemmebane for Tom Nordlies mannskap.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Gjestene tok over initiativet etter 1-0-målet, og Skeid-spillerne slet med å skape noe. Raufoss-spiller Emilie Noe Dadjo fikk et par muligheter til å doble ledelsen, men uten å lykkes.

David Tavakoli viste seg fram etter en halvtimes spill, men avslutningen fra den høyreiste Skeid-spissen gikk like utenfor fra 15 meters hold. Hjemmefansen viste likevel sin tilfredshet med forsøket, og sang Tavakolis navn av full hals på Nordre Åsen.

###

Skeids Johnny Buduson fortviler over at laget har kastet bort mange poeng i sesonginnledningen. Foto: Jørn H. Skjærpe

Snudde

Like etter sto det nesten 2-0 til Raufoss. Snorre Strand Nilsen løsnet skudd, men ballen føk som et prosjektil i metallet og ut, til vertenes lettelse.

Like før pause spilte Tavakoli lagkamerat Mesut Can gjennom mot mål, men fra skrått hold avsluttet sistnevnte i nettveggen. Dermed gikk lagene til pause med ledelse til Raufoss.

Etter hvilen hevet Skeid seg, og etter 67 minutter sto det 1-1. Vertene fikk straffe, til tross for store Raufoss-protester, da Mesut Can gikk ned i gjestenes boks. David Tavakoli dunket ballen i krysset.

Få minutter etter ordnet Skeid 2-1 etter et mønsterangrep. Johnny Buduson skrudde på turboen på høyre, kom til innlegg og fant Can inne i boksen. Han ordnet ledelse for vertene.

###

Det var Raufoss som kunne juble for tre poeng på Nordre Åsen. Foto: Jørn H. Skjærpe

Kastet vekk poeng

Men det ville seg altså ikke for vertene. Raufoss kjempet seg inn i kampen til 2-2, og helt på tampen saksesparket Fandi inn tre poeng for bortelaget.

Johnny Buduson sier følgende om Skeids poengfangst (åtte poeng) så langt:

– Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt. Da jeg så terminlisten før sesongen, tenkte jeg at vi skulle vinne alt utenom kampene mot AaFK og UllKisa. Nå føler jeg vi har kastet bort mye. Tre poeng mot Raufoss i dag, to poeng mot Jerv og Notodden. Teller man opp, så blir det en del poeng, sier han..

Nytt kunstgress

Skeid spilte søndag sin siste kamp på Nordre Åsen denne vårsesongen. Mandag starter arbeidet med å skifte kunstgress og utvide spilleflaten. Det betyr at laget i resten av mai og juni må spille hjemmekampene sine i 1. divisjon (OBOS-ligaen) på Intility arena, på en banestørrelse de får på Nordre Åsen i høstssongen.

Skeid gjester Sandefjord i neste serierunde.

Skeid – Raufoss 2-3 (0-1)

Nordre Åsen: 590 tilskuere.

Mål: 0-1 Ryan Doghman (5), 1-1 David Tavakoli (str. 67), 2-1 Mesüt Can (71), 2-2 Snorre Strand Nilsen (81), 2-3 Ikhsan Fandi Ahmad (89).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Norge.

Gult kort: Solomon Owusu, Raufoss.

1. divisjon fotball menn søndag, 7. runde:

Jerv – Ull/Kisa 2-0, Kongsvinger – Tromsdalen 3-2, Nest-Sotra – Start 0-1, Notodden – HamKam 1-2, Sandnes Ulf – Sandefjord 2-4, Skeid – Raufoss 2-3, Strømmen – Aalesund 1-2.

Spilt lørdag: Sogndal – KFUM Oslo 4-2.