Seier som kan være kostbar

(Everton - Manchester City 2-1). Målmaskinen Romelu Lukaku ble matchvinner da Everton slo Manchester City 2-1 i første semifinale i den engelske ligacupen, men seieren kan ha vært kostbar.

Av Sjur Natvig

Lukaku avgjorde med et hodestøt i det 78. minutt, rett etter at innbytter Jesus Navas hadde kontret inn utligningen for gjestene. Like etter måtte han imidlertid halte av banen med en ankelskade han pådro seg da han scoret.

Det er illevarslende for Everton. Lukaku har nå scoret 12 mål på sine 12 siste kamper for klubben. Også Séamus Coleman måtte ut med skade mot slutten, etter at laget hadde gjort alle sine bytter.

– Han er den perfekte spissen for oss. Han er en ung gutt som ønsker å bli best i verden, sa manager Roberto Martínez om Lukaku.

Everton måtte avslutte med ti mann, men City var likevel ikke i nærheten av utligning mot et lag som har vunnet bare tre av sine 11 hjemmekamper i serien.

– Vi visste at denne kampen ble en stor utfordring, men vi viste utrolig karakterstyrke. Det gledet meg at vi kontrollerte kampen også med ti spillere, sa Martínez.

Hjørnespark

Everton ville mest og var best i onsdagens kamp, som ble spilt i forrykende tempo. Særlig var laget best i duellene. Vertene tok ledelsen rett før pause, etter et hjørnespark som ble klarert ut til Ross Barkley.

Skuddet hans ble reddet av Willy Caballero i City-målet, men Ramiro Funes Mori satte inn returen.

Everton fortsatte å presse i annen omgang, og laget hadde flere sjanse til å øke ledelsen. City kom også til store sjanser i en underholdende kamp, og i det 76. minutt kom utligningen.

Igjen var en Everton-corner foranledningen, men denne gang kontret City lynhurtig. Sergio Agüero tok ballen forbi Coleman og stormet mot mål før han slapp ballen til Navas. Innbytteren scoret sitt første mål på 66 kamper.

Avgjorde

Det tok ikke mange sekunder før Everton var i ledelse igjen. Lukaku steg i været på et innlegg fra Gareth Barry og nikket ballen i mål.

– Det var viktig å score. Da vi utlignet var vi det beste laget, men Lukaku er en svært farlig spiller, sa City-manager Manuel Pellegrini, som var irritert på flere dommeravgjørelser han mente gikk mot hans lag.

– Lukaku var offside da han scoret. Det er utrolig at verken dommeren eller linjemannen fikk med seg det, sa han.

Everton har ikke vunnet et trofé siden FA-cupen i 1995, men etter første semifinale ligger det an til et byderby mellom Everton og Liverpool i Wembley-finalen 28. februar.

Liverpool vant tirsdag 1-0 borte mot Stoke og er nok nærmere finalen enn Everton, som må gjeste City i Manchester om tre uker. (NTB)