Sport

Se opp for Kerr, men glem ikke De Vanna

Sam Kerr får fortjent mye oppmerksomhet før Norge møter Australia i VM-åttedelsfinale lørdag, men det er viktig ikke å glemme Lisa De Vanna.

34-årige De Vanna plaget Norge i lagenes to tidligere møter i VM-sluttspill, med mål og en assist som kostet de norske dyrt.

– Lisa har jeg hatt i klubblaget, så henne kjenner jeg veldig godt. Hun er en interessant spiller på mange måter, men hun begynner å komme litt opp i årene og er ikke like sylhvass som hun en gang var, sier Martin Sjögren til NTB.

Landslagssjefen var De Vannas trener i Linköping i 2012. Det er en av hennes lange rekke av klubber, der oppholdene har vart høyst en sesong og ofte mindre.

Les også: «Caro» er optimist: – Jeg kan gå normalt

Herjet

I VM-sluttspillet i Kina i 2007 tok Norge tidlig ledelsen over Australia, men den gang 22-årige De Vanna kom inn ved pause, skapte kaos i det norske forsvaret og satte inn et fortjent utligningsmål i sluttminuttene.

Fire år senere scoret Elise Thorsnes ledermålet i VM-kampen mot Australia, som Norge måtte vinne. Ett minutt senere fikk De Vanna en lang tå på ballen, vant den fra Trine Rønning og spilte fram Kyah Simon til utligningsmålet. Etter et Rønning-frispark i krysset og ut i sluttminuttene satte Simon spikeren i den norske kista rett før slutt.

– Lisa er ikke like eksplosiv som hun var, og det er fullt forståelig, men hun er fortsatt en veldig god spiller. Hun har ekstremt mye erfaring, sier Sjögren.

Mange farlige

Spilleren med 150 landskamper er bare en av spillerne Norge må se opp for. Om de retter all oppmerksomhet mot Kerr, som scoret fire mål mot Jamaica tirsdag, kan det vise seg å bli kostbart.

– Vi må tette igjen bakover, men stopperne våre og Ingrid (Hjelmseth) har vært veldig bra. Vi må få det offensive til å sitte litt bedre enn sist og klare å holde mer på ballen så vi slipper å springe så mye mellom, sier Guro Reiten om lørdagens kamp.

Mer fra Dagsavisen