Scoret to og sa farvel til Viking

(Viking - Sarpsborg08 3-1). Veton Berisha gir seg i Viking når kontrakten går ut kommende uke. I søndagens kamp sa spissen farvel med stil da han scoret to mål i seieren over Sarpsborg.

Av Espen Hartvig

Berishas kontrakt løper ut onsdag, og etter søndagens kamp bekreftet han at det var hans siste for denne gang på Viking stadion.

– Det er deilig å avslutte på denne måten. Det er på tide å prøve noe nytt, men jeg har hatt det veldig fint i Viking og takker alle for det de har gjort for meg, sa han til C More.

Berisha er koblet til både tysk og skotsk fotball, men han insisterte på at ingen ting var avklart ennå.

– Vi får se de neste dagene, sa han.

Han tok i tilfelle avskjed med stil, for Berisha var igjen meget instrumental da Sarpsborg ble slått 3-1.

Han scoret Vikings første og tredje mål, mens Jón Dadi Bödvarsson sendte hjemmelaget foran med 2-1 etter en keepertabbe.

Andreas Nordvik utlignet på tampen av første omgang for et meget defensivt Sarpsborg, men de klarte ikke å forsvare seg til poeng.

Viking er fortsatt en brennhet medaljekandidat, mens Sarpsborg ligger midt på tabellen.

Mål i fem kamper på rad

Sarpsborg la seg veldig lavt, og det tok 20 minutter før den første sjansen kom. Den var til gjengjeld stor, men Bödvarsson og Berisha gikk i veien for hverandre. Like etter var Yann-Erik de Lanlay nær ved å score, men avslutningen ble blokkert.

Det tok 36 minutter før målet kom, og ikke overraskende var det Berisha som fant nettet. André Danielsen la inn etter et strålende raid, og spissen sendte ballen akrobatisk i mål.

21-åringen har scoret i fem seriekamper på rad, men det meste tyder på at søndagens kamp er hans siste i Viking for denne gang.

Sarpsborg hadde ikke bydd på noen ting de første 40 minuttene, men plutselig skapte de to store sjanser i løpet av minuttet.

Først tvang Amin Asker fram en god redning fra Iven Austbø, men på den påfølgende corneren bommet keeperen stygt i feltarbeidet.

I stedet fikk Nordvik hodet på ballen, og dermed sto det 1-1 til pause.

Keepertabbe av Kerr

Viking-spillerne var tydelig irriterte over å miste ledelsen på unødvendig vis mot slutten av omgangen, og etter hvilen gikk de rett i strupen på bortelaget.

Etter åtte minutter betale presset seg. Danielsen løftet ballen inn i feltet, og Kristoffer Haugen headet ballen forbi en Duwayne Kerr på bærtur. Bödvarsson fikk ballen på åpent mål og stanget ballen enkelt mellom stengene.

Et par minutter senere satte hjemmelaget inn sitt tredje, og igjen var det Berisha som scoret.

Da så kampen ut til å være punktert, men mot slutten stilte Sarpsborg faktisk hjemmelaget til veggs. Først banket Oliver Feldballe et frispark i krysstangen, og like etter holdt Nordvik på å bli tomålsscorer, men stolpen sto i veien.

Flere sjanser klarte ikke bortelaget å skape, og Viking tok dermed tre svært fortjente poeng.

– Vi er i en tøff periode og må begynne å vinne kamper, for dette kan ikke fortsette, sa kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen.

For Viking blir det spennende å se om de kan fortsette å holde formen eller om de blir tannløse uten Berisha. (©NTB)

Eliteserien fotball menn 14. runde, søndag:

Viking – Sarpsborg 3-1 (1-1)

Viking stadion: 8822 tilskuere.

Mål: 1-0 Veton Berisha (37), 1-1 Andreas Nordvik (42), 2-1 Jón Dadi Bödvarsson (54), 3-1 Berisha (57).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand. Gult kort: Veton Berisha, Viking, Amin Askar, Sarpsborg.

Viking (4-4-2): Iven Austbø – André Danielsen, Anthony Soares, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen – Samuel Adegbenro (Vidar Nisja fra 67.), Joackim Jørgensen (Steinthór Freyr Thorsteinsson fra 81.), Karol Mets, Yann-Erik de Lanlay – Veton Berisha (Magne Hoseth fra 86.), Jón Dadi Bödvarsson.

Sarpsborg (3-5-2): Duwayne O. Kerr – Habib Belläid, Ole C. Heieren Hansen, Andreas Nordvik – Kjetil Berge (Martin Wiig fra 75.), Amin Askar, Olav Øby, Simen Brenne (Bojan Zajic fra 75.), Martin Thømt Jensen (Liridon Kalludra fra 46.) – Oliver Feldballe, Kamer Qaka.