Sport

Scoret i sin tredje strake kamp: – Ikke noe jeg kan glede meg over nå

(Vålerenga 2 – Kjelsås 2-1) Trener Eivind Kampen mener det er uvirkelig hvordan laget hans slapp inn to mål, mens målscorer Jens Bonde Aslaksrud mener det er flaut hvor langt nede Kjelsås er etter kveldens tap.

Kjelsås gikk før sesongen for opprykk, men med tre kamper igjen å spille er laget nærmere nedrykk. Mot Vålerengas nest beste skjedde det som som har skjedd så mange ganger før for Kjelsås i årets sesong. Motstanderne scorer på alt, mens Kjelsås ikke klarer å score på sine sjanser.

– Mellom boksene gjør vi nok en god kamp i dag, og vi kjemper godt og leverer en grei kamp. Men igjen slipper vi inn to altfor enkle mål, og det at vi klarer å slippe inn to mål i dag er jo helt uvirkelig. Vålerenga har jo ingen sjanser i løpet av kampen, og likevel klarer vi å slippe inn to mål. Det er er ikke greit, sier trener Eivind Kampen til Dagsavisen.

Les også: VIF 2 slo Kjelsås i kampen ingen kunne tape (+)

– Klovner og tuller det til for oss selv

Det startet imidlertid bra, da Jens Bonde Aslaksrud styrte inn en heading etter et flott innlegg fra Ola Bjørnland. Headingen, som gikk i en bue over VIF-keeper Kjetil Haug, var Aslaksrud tredje mål på de siste tre kampene etter at Kjelsås-spissen også scoret mot Tromsdalen og Moss.

– På en dag som i dag er ikke det noe jeg klarer å glede meg over, da vi går på nok et surt tap. Vi har sluppet til for enkle mål i det siste, og skaper ikke nok. Det er svaret på hvorfor vi taper nok en gang, men for meg er det jo positivt å score når jeg skal jobbe videre for å hjelpe laget med å snu dette til neste kamp, sier målscorer Jens Bonde Aslaksrud.

I en kamp nærmest blottet for sjanser klarte likevel Kjelsås å slippe inn mål allerede seks minutter senere, da et langt utspark finner Benjamin Stokke som spiller gjennom spissmakker Lukas Håll som chipper ballen over keeper Erik Sivertsen. Etter det må vi faktisk helt til over timen spilt, da et innlegg fra Amin Nouri treffer Ola Bjørnland i armen. Dommer Jørgen Haugen blåser straffe, og etter for å ha bommet på den, scorer Benjamin Stokke på returen.

– Uten at jeg har sett alle lag i verden, tror jeg vi er ett av få lag som klarer å slippe inn to mål i denne kampen her. Den første er en femmeter rett i bakrom som vi sover på, og straffesituasjonen er heller ingen sjanse. Det mangler sting i angrepsspillet vårt, og det mangler kvalitet i både innlegg og skudd. Den 1-0-ledelsen bør gi oss en helt annen reise, men i stedet klovner og tuller vi det til igjen. Det er fryktelig tungt, sier trener Kampen.

Les også: Paintsil signerte ny kontrakt (+)

– Flaut og pinlig å ligge der vi gjør

Ekstra tungt blir det når det er Vålerenga som går forbi Kjelsås på tabellen, og inntar sjuendeplassen som gir innpass i opprykkspulja med de sju beste lagene. Avstanden er riktig nok bare på to poeng, med tre kamper igjen å spille.

– Sånn sett blir dette tapet en dobbeltsmell. De kampene her betyr utrolig mye, og poengene på slutten av en slik sesong er utrolig mye verdt. Det er det som gjør dette tapet ekstra tungt. Prestasjonene våre er bra, men det viktigste er å hindre mål og score selv. Der er vi rett og slett rævva, og det at vi klarer å slippe inn to mål i denne kampen er bare helt uvirkelig, sier en skuffet Kampen.

Målscorer Alsaksrud er i likhet med trener Kampen meget skuffet, og kanskje først og fremst fordi laget ikke tør å prøve på det de vet de får uttelling på. Nemlig å komme rundt på kant, og slå innlegg.

– Nok en gang scorer vi på et innlegg i dag igjen, og så plutselig slutter vi å slå innegg. Vi kan egentlig bare slå innlegg gjennom hele kampen, så vi vil skape sjanse på sjanse. Jeg vet ikke hvorfor vi ikke gjør det, om vi er redd for at vi blir for forutsigbare eller hva det er, men det kan jo være en idé å prøve på det som fungerer, sier han og fortsetter:

– Vi kan ikke være bekjente av det vi har levert så langt, og må bare kjempe oss oppover på tabellen så godt vi kan. Det er rett og slett flaut for oss å underprestere så mye som vi har gjort i år, og pinlig at vi ligger der vi ligger på tabellen, forteller Aslaksrud.

Les også: Kjelsås senket «breial» målsetting: – Sesongen har ikke blitt sånn vi så for oss (+)

Mer fra Dagsavisen