Sport

Scoret i 19 sesonger på rad

TIPPELIGAEN: Rosenborg ledet 2-0, men så steg Morten Berre fram. Og var en viktig mann i snuoperasjonen.

ULLEVAAL STADION: Vålerenga lå under med to mål til pause, men rutinerte Morten Berre og Christian Grindheim ordnet 2-2 mot Rosenborg i eliteserien søndag.

VIF var best, men Rosenborg mest effektivt i en underholdende kamp på Ullevaal stadion. Og selv om trønderne ledet 2-0 til pause, nektet Kjetil Rekdals elever å gi seg.

Evigunge Berre scoret i sin 19. eliteseriesesong på rad. 38-åringen løp seg fri ved stolpen i det 57. minuttet og nikket kontant inn reduseringen fra Grindheims presise crossball.

– Du kan jo si at jeg har vært i den situasjonen før. Jeg hadde god kontroll der, og den skulle inn fra en så fin ball, gliste Berre overfor NTB.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen mente Berre var offside da han scoret, men erkjente at Vålerenga fortjente scoring etter å ha skapt sjanse på sjanse i søndagens kamp.

– Det lå i lufta. Og når Grindheim i tillegg treffer på det skuddet, blir det en kamp som kan vippe begge veier. Det var en åpen og fartsfylt kamp med to lag som ville vinne, sa «Perry» til NTB.

Kapteinsscoringer

Den nevnte Grindheim-scoringen var en ordentlig suser og kom drøye kvarteret før slutt. VIF-kapteinen fikk ballen på 20 meter etter en corner og hamret den lavt inn i hjørnet.

Da var Alexander Lund Hansen, som gjorde en rekke kanonredninger i første omgang, sjanseløs.

Men til pause var det gjestene som hadde seieren halvveis i lomma. Selv om Vålerenga skapte mange sjanser, sto det like fullt 2-0 i favør RBK.

Alexander Søderlund fikk enkelt bredside inn 1-0 allerede etter fire minutter. Rosenborg kontret, og Mike Jensen sendte en smart stikker til Riku Riski på høyresiden. Mens hele VIF-forsvaret ventet på at assistentdommeren skulle markere for offside, kunne finnen ta seg inn i 16-meteren og servere Søderlund.

Vålerenga var igjen svake bakover da gjestene økte til 2-0 i det 41. minutt. Toppscorer Vidar Örn Kjartansson fikk brått ansvaret for å markere langt mer storvokste Tore Reginiussen. Det endte med at RBK-kapteinen stanget ballen i mål.

Utvikling

Offensivt var det derimot mye å glede seg over for Rekdal og hans trenerteam. Mulighet på mulighet ble skapt, og bare en god Hansen nektet hjemmescoring de første 45 minuttene.

– 2-2 er surt om du ser kampen under ett. I lange perioder var det ett lag som angrep. Tidvis ble Rosenborg rundspilt, og vi hadde vel sju-åtte sjanser i første omgang. Men det er klart: Du skal ikke ligge under 0-2.

– I annen omgang toppet vi den første og hadde et enda bedre grep på Rosenborg. Målene kommer som følge av at vi er overlegne, vurderte Rekdal.

Han ser med positivt blikk på det som skal skje i annen halvdel av sesongen.

– Dette laget er sakte, men sikkert i en positiv utvikling. Jeg gleder meg over måten vi responderer på, måten vi har utviklet oss på og måten vi spiller fotball på, sa Rekdal.

Neste test blir borte mot hjemmesterke Strømsgodset neste helg. Rosenborg tar da imot Sogndal på Lerkendal.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen