Scoret etter 80 sekunder i England-debuten

(England - Litauen 4-0). Harry Kane fikk sin debut for England som innbytter. 80 sekunder tok det før hans første landslagsscoring var bokført.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Harry Kane leverte øyeblikkelig i sin første kamp for England. Tottenham-stjernen scoret under to minutter etter innhoppet i 4-0-seieren over Litauen fredag.

Wembley-publikummet klappet begeistret da 21-åringen erstattet Wayne Rooney etter 71 minutter. Mange var spent på om unggutten også kunne ta med seg sin spektakulære målform også inn på landslaget.

De frammøtte måtte ikke vente lenge. Ett minutt og 19 sekunder inn i debuten stangetKane inn 4-0-målet via hanskene til Litauen-keeper Giedrius Arlauskis.

– Dette er mitt største øyeblikk i karrieren. Jeg har drømt om å spille for landslaget på seniornivå. Forhåpentligvis kan jeg holde det gående, slik at dette blir mitt første mål av mange, sa Kane til ITV Sport etter kampen.

England hadde full kontroll og styrte lett inn til sin femte strake seier i EM-kvalifiseringen. Wayne Rooney, Danny Welbeck og Raheem Sterling kom også på scoringslista. I likhet med Kane gjorde Sterling også sitt første landslagsmål fredag.

Stolpe og tverrligger

Rooney tok et steg nærmere Bobby Charltons målrekord for England. Manchester United-stjernen hadde faktisk muligheten til å tangere Charlton med et tidlig hat trick. Men med unntak av et hodemål etter sju minutter, hadde ikke Rooney centimeterne på sin side.

I det femte minutt skjøt han på innsiden av stolpen, mens ballen gikk i tverrliggeren etter en løs heading etter 20 minutter.

– Jeg er skuffet over det første skuddet. I det jeg skulle skyte, ble jeg dyttet litt på. Men jeg er glad for at jeg scoret og at vi vant. Dette var tre viktige poeng for oss. Det er mange lag rundt om i Europa som vil frykte oss, sa Rooney.

Uansett er det bare et spørsmål om tid før Rooney er tidenes mestscorende spiller for England. Han er to scoringer bak Charltons rekord på 49 landslagsmål. Han er en bak Gary Lineker på annenplassen.

Full pott

Han tok «Three Lions» i føringen da han stanget inn en returball fra Arlauskis, som like før hadde reddet et forsøk fra Welbeck. Sistnevnte la på til 2-0 rett før pause.

England-spillerne ropte på straffe etter 58 minutter, men det tok ikke mange sekundene før vertene kontret inn 3-0. Sterling spurtet inn sitt første mål i sin 14. landskamp på en Rooney-pasning.

Etter fem kamper topper England gruppe E med full pott og en pen målforskjell på 15-1.

Slovenia og Sveits følger bak med ni poeng. Førstnevnte banket San Marino 6-0, mens Sveits tok en enkel 3-0-seier over Estland på hjemmebane. (©NTB)

EM-kvalifisering fotball menn fredag, 5. kampdag, gruppe E:

England – Litauen 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Wayne Rooney (7), 2-0 Danny Welbeck (45), 3-0 Raheem Sterling (58), 4-0 Harry Kane (73).

Spilt på Wembley i London.

Slovenia – San Marino 6-0 (1-0)

Mål: 1-0 Joisp Ilicic (10), 2-0 Kevin Kampl (49), 3-0 Andraz Sturna (50), 4-0 Milivoje Novakovic (52), 5-0 Dejan Lazarevic (73), 6-0 Branko Ilic (88).

Spilt i Ljubljana.

Sveits – Estland 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Fabian Lukas Schär (17), 2-0 Granit Xhaka (27), 3-0 Haris Seferovic (80).