Ski

Satser på Northug

SPRINT: Treneren for de norske sprintgutta, Arild Monsen, er ikke i tvil. - Jeg satser på en olympisk mester og en Petter Northug i framgang, sier han.

SOTSJI (Dagsavisen): Ola Vigen Hattestad og Petter Northug er utpekt til å sikre et norsk sprintgull. Ola Vigen Hattestad som olympisk mester på sprinten tidlig i dette mesterskapet. Petter Northug på grunn av det han viste på den siste etappen på stafetten.

Men Arild Monsen vil ikke si noe om hvilken rekkefølge de to skal gå i. Petter Northug har tidligere signalisert at han vil gå den siste etappen.

- Jeg hadde flere navn på blokka, men nå ble det disse to med Eldar Rønning som reserve. Eldar Rønning har vært valget i verdenscupen, men han har ikke i seinere tid overbevist Arild Monsen.

De blir også bedt om å avsløre litt av taktikken. Det skal gås seks etapper. Tre av hver løper. Hver etappe er på 1,8 km.

- Dette er ei tøff løype, og vi er i høyden. Det gjelder å ikke brenne i vei, forteller Ola Vigen Hattestad.

- Nei, jeg tror ingen av løperne har så stor styrke at de går «all in» fra start, fortsetter Arild Monsen.

Venter på gullet

Petter Northug har fortsatt igjen to øvelser på å ta det gullet mange har ventet på.

- Dette er to gode øvelser for meg. Og jeg har en god følelse, sier han med tanke på morgendagens sprint og femmila på avslutningsdagen søndag.

- Jeg viser progresjon og venter på gullet både på sprinten og femmila, sier han.

På spørsmål om hva han syns om at de norske løperne blir hetset av svenskene, først og fremst avisene Aftonbladet og Expressen, svarer han:

- De har all rett til det.

Zlatan

Men på spørsmål fra en svensk journalist om hvem han syns er de beste svenske, er svaret like kontant:

- Zlatan!

At det bare er tre dager mellom sprinten og femmila, bekymrer ham ikke.

- Nok tid til å ta seg igjen, sier han.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen