Annonse
Geir Bakke og hans Sarpsborg-lag har imponert stort denne sesongen. Søndag kunne han vært æresgjest. I stedet ønsker han rollen som festbrems.

Sarpsborg-treneren varig merket av VIF

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke var seks år i Vålerenga. I hans verden tilsvarer det atten år et annet sted.

Annonse
Sport

At akkurat Sarpsborg skal møte Vålerenga i deres første kamp på ny arena, er en skjebnens ironi.

I evig spenning

Suksessen Geir Bakke opplever i Sarpsborg, der laget ligger på sølvplass, er basert på all erfaringen han har tilegnet seg.

Blant annet i Vålerenga.

– Jeg regner det slik at ett år som trener i Vålerenga tilsvarer tre i en annen klubb. Så da har jeg egentlig atten års erfaring derfra, sier en humørfylt Geir Bakke til Dagsavisen.

– Hvorfor det?

– Det er så mye å håndtere, også utenom det sportslige. Jeg gikk i en konstant spenning der. Omgivelsene. Økonomi. Jeg opplevde nedrykk, opprykk, cupgull, seriesølv og seriegull og nesten-konkurs da jeg var der fra 2000 og utover. Det var en utrolig tid, sier han.

Assistenten

Han kom inn som assistent, først under Tom Nordlie, senere under Kjetil Rekdal. Så kom også Lars Bohinen. Det var sterke personligheter både på og utenfor banen,

– Jeg var jo heldig som fikk være der og få disse erfaringene, sier Bakke som så tok steget opp som hovedtrener i Kristiansund og Sarpsborg 08. Sammen med sportssjef Thomas Berntsen (også han med fortid i VIF) har han hatt imponerende suksess med Sarpsborg 08.

– Høydepunktet i VIF?

– Selvfølgelig seriegullet i 2005. Fra nesten-nedrykket i 2003 tok vi sølv og gull de to neste sesongene. Vi hadde gode spillere, vi hadde flyt, sier han.

Den flyten var ikke der på slutten. VIF ble seriemester selv om de ikke vant en eneste av de seks siste kampene.

Les også: Høyt tenningsnivå hos VIF: http://www.dagsavisen.no/oslo/tenningsnivaet-er-hoyt-i-vif-og-sarpsborg-spionerte-1.1023693

En annen tid

Så vi tolker ham slik at livet i Sarpsborg er roligere. Men han lever i en prestasjons-industri.

Søndag kommer han til Valle til tidenes første ekte hjemmekamp for Vålerenga. Han kunne vært der som æresgjest. I stedet kommer han som festbrems.

- Også den rollen skal jeg takle bra, gliser han.

– Hvordan trener et topplag anno 2017 kontra 2004?

– Det trenes mer, men den største forskjellen er nok spillernes seriøsitet. Dette er jobben deres, og det preger dem nok mer nå enn den gang, sier han.

Mistet nøkkelspillere

Lagene har mistet hver sin nøkkelspiller i sommer. 08s Anders Trondsen til Rosenborg, VIFs Ghayas Zahid til Kypros.

– Har VIF trent på den nye banen ennå, spør han.

Hele uka, svarer vi.

– Oi!

Vil bli massivt

Lørdag åpnet Vålerengas kvinnelag arenaen ved å slå Kolbotn 2-0. En delegasjon fra Klanen var på den nye ståtribunen som blir fylt til siste plass søndag kveld. Lyden de leverte lørdag gang vi gange opp noen decibel not Sarpsborg08. Da kan det bli massivt.

Men også 08s tribuneseksjon på motsatt side blir full.

- Dette er jo fantastisk for Vålerenga og Oslofotballen. Og våre supportere får også en opplevelse. Særlig når vi har funnet festen, avslutter Geir Bakke.

Annonse