Sport

Sarpsborg-kapteinen ble spyttet på

Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen har vanligvis sans for Malmös tilhengere, men spyttingen han opplevde torsdag kveld, mener han de bør de legge av seg.

Av Geir Andreassen

Spyttklysene fra Malmö-fansen haglet over Sarpsborg-spilleren nærmest hver gang han skulle ta innkastene foran bortelagets tribunedel i europaligakampen torsdag kveld. Det likte han dårlig.

– De spyttet på meg. Det var mye spytt rundt der en stund og noe treffer meg, men det får stå for deres regning. Vi får konsentrere oss om å spille fotball. Malmö har ellers en fin fanskare som lager mye liv og røre, men de kan droppe spyttingen, sa Thomassen til NTB.

Kampen endte 1-1 etter at lagene hadde hatt hver sin omgang. Thomassen mener at hans lag var nærmest seieren.

– Jeg synes vi i viser stor karakter og er nærmere tre poeng enn dem, og det skal vi ta med oss videre. Helt fantastisk at det stiller så mange hjemmefans. Det er var vel 8000 til stede og det er moro, sa kapteinen.

Lagene møtes igjen i Malmö 8. november. Belgiske Genk og tyrkiske Besiktas er de andre lagene i gruppen.

Vindheim scoret for MFF

Andreas Vindheim (23) scoret mot Sarpsborg, men var ikke fornøyd med 1-1 i torsdagens europaligakamp. Neste gang vil han straffe sarpingene hardere.

Malmö falt til slutt for et massivt Sarpsborg-press på hjemmebane de siste ti minuttene. De svenske gjestene rakk bare å lede åtte minutter før det ble 1-1.

Om to uker møtes lagene igjen i Malmö. Da håper Vindheim å stille til intervju etter kampen med en mye bedre følelse.

– Jeg tror vi har gode muligheter (til å avansere fra gruppen). Nå er det Sarpsborg hjemme i neste kamp, og det er en kamp vi allerede ser fram til. Der vi vil gjerne ha litt revansj for måten vi framsto på i dag, sier Vindheim til NTB.

Liker ikke spillestilen

Samtidig levner han også Sarpsborg gode muligheter til å ta seg videre fra europaligaens jevne gruppe I.

– Absolutt. Det viste de hjemme mot Genk (3-1-seier), og de kan nok også slå Besiktas, som har hatt to strake tap. Men jeg håper vi slår dem neste gang, og da er nok mulighetene deres litt dårligere.

Vindheim har ikke mye til overs for måten Sarpsborg spiller fotball på, men respekterer det østfoldklubben har fått til i Europa i høst.

– Det er vel ikke en type fotball jeg vil spille selv, men man får respektere måten de spiller på. Dødballer er en del av fotballen, og det er bra å være god på det. De spiller med de midlene de har. Det er ikke en klubb med 100 millioner i budsjett, sier Malmös bergenske høyreback. (NTB)

Mer fra Dagsavisen