Sport

Sander Berge om Vålerenga: – Leit å se når det går den veien

Genk-spilleren føler med gamleklubben. Men tror han det blir nedrykk på Ronny Deila og co.?

Sander Berge har travle dager i Genk i belgisk toppfotball. Klubben spiller også i mesterligaen. Lørdag blir Asker-gutten en viktig brikke når Norge tar imot Spania i EM-kvalifiseringen på Ullevaal.

Men 21-åringen har som vanlig et øye med gamleklubben Vålerenga. VIF og Ronny Deila har fortsatt til gode å vinne en kamp i høstsesongen, og laget siger stadig nedover på tabellen i Eliteserien.

– Det er leit å følge med når det går den veien. Men det er nå man må vise karakter og stå opp. Vålerenga er en klubb som må takle litt motgang. Det handler om å komme sterkere tilbake, sier Berge til Dagsavisen.

Les også: Berge og Ødegaard møtte kokkelandslaget: – Mektig imponert

Ikke urolig

Vålerenga er seks poeng over Strømsgodset på kvalifiseringsplass. Det er sju poeng ned til Mjøndalen under streken.

– Nedrykk er ikke noe jeg er bekymret for, de ligger ikke akkurat farlig til. Men jeg håper selvfølgelig å se dem konkurrere om edelt metall etter hvert. Det er jo i toppen VIF hører hjemme, sier Berge.

Selv konsentrerer han seg nå om kvalikkampene mot Spania og Romania. Berge har tidligere slitt med skader i lange perioder, men denne sesongen har kroppen fungert optimalt.

– Kroppen er veldig bra. Tidligere har jeg «skralet» litt på høsten, men til nå har jeg stått distansen bra. Jeg blir bedre og bedre for hver kamp. Seriekamper i helgene, Champions League i midtuken. Jeg har bare hvilt én kamp – første runde i den belgiske cupen. Ellers har jeg spilt samtlige kamper. Det gir mye spilletid og erfaring, sier 21-åringen.

Les også: Sander Berges utrolige reise

Høstkveld på Ullevaal

Han har lenge blitt koblet til større klubber ute i Europa. Klubber som Milan, Sevilla og Arsenal har tidligere vært nevnt. Foreløpig har det ikke materialisert seg i en overgang.

– Nå har det først og fremst handlet om å fokusere på denne sesongen, i hvert fall fram til januar. Jeg skal kjøre på i ligaen og suge inn erfaringen fra spill i Europa og på landslaget. Det er en ekstrem læringsarena, men også et utstillingsvindu. Alt er mulig. Jeg verken åpner eller lukker noen dører, sier den tidligere Vålerenga-spilleren.

Og hva tenker han om lørdagens møte med den spanske stormakten?

– En sen høstkveld mot Spania på et fullsatt Ullevaal. Det blir ikke bedre enn det. Vi må være realistisk, for Spania er et veldig sterkt lag. Ett poeng kan vi ikke være misfornøyd med der. Men samtidig går vi alltid for å vinne, også denne gang, sier Genk-spilleren.

Mer fra Dagsavisen