Sander Berge jubler foran hjemmefansen etter at Genk gikk til kvartfinalen i europaligaen.

Sander Berge, Norges mann i kvartfinalen

Først ble han tatt ut i Lars Lagerbäcks landslagstropp. Så cruiset han med Genk til kvartfinalen i europaligaen. Er det rart Sander Berge smiler?

- Sett han rett inn på landslaget fra start, sa Kjetil Rekdal etter at Lars Lagerbäck tok ut Sander Berge i sin første landslagstropp denne uka. Aldri har Lagerbäck tatt ut en så ung landslagsspiller i løpet av sine atten år som landslagssjef. Torsdag kveld fikk man se hvorfor han gjorde det.

Var best nå også

Genk hadde hele 5-2 å gå på etter det første helbelgiske møte med Gent, og var derfor ikke særlig stresset foran returkampen på hjemmebane. Laget var best også denne kvelden og burde vunnet torsdagens 1-1 kamp også. Men det spilte mindre rolle.

For Sander Berge ble det enda en sterk opplevelse i en kort og hektisk karriere. Etter at han ble solgt fra Vålerenga i vinter, har han fått full tillit og spilt seg til fast plass i Genk. Fredag formiddag ble det klart at spanske Celta Vigo blir motstander i kvartfinalen.

Samme rolle som i Vålerenga

Og hvordan gjør han det i den belgiske klubben vi ellers aldri hører om her hjemme? Han startet i sin niende kamp på rad. Eller med andre ord: Gutten har full tillit.

Han har samme rolle som i VIF, ligger dypt på midtbanen og fordeler baller og balanserer defensiven så godt han kan. Og når han ser muligheten tar han sine klyv og kan passere et par ledd før han leverer en presis pasning. Statistikken etter torsdagens kamp viste igjen en oppsiktsvekkende høy presisjon i pasningene.

Han var tredje sist på ballen da Timothy Castagne ga Genk ledelsen foran begeistrede fans denne kvelden.

Skal trene i London

Nå kan han nyte avansementet før han møter opp i London på Lars Lagerbäcks første landslagssamling London. På Fulhams treningsbane kan han spille seg inn i startelleveren mot Nord-Irland i Belfast søndag om en drøy uke.

 

Ronny Deila rakk å se Sander Berge i fjorårets tippeliga før han ble skadet helt på slutten. Han ble kåret til sesongens unge spiller i ligaen.

 

- Et fantastisk talent med imponerende ro og overblikk til å være så ung. Og så har han fart selv om det kanskje ikke ser sånn ut, sa Ronny Deila til Dagsavisen da Berge ble solgt til belgisk fotball.

 

Genk misset sluttspillet i belgisk fotball med minst mulig margin. Nå har de fått en sjanse i europaligaen som det kan bli lenge til kommer igjen.

 

Berge har spilt på U21-landslaget der han ble brukt som midtstopper. Han ble også trukket ned som midtstopper i enkelte kamper i Vålerenga når det var nødvendig på grunn av skader i laget.

 

Landslagssjef Lars Lagerbäck ser på ham som midtbanespiller.

 

Fredag ble kvartfinalene trukket slik:

 

Anderlecht - Manchester United, Celta Vigo – Genk, Ajax – Schalke og Lyon – Besiktas.

Vinneren av turneringen får en sjanse i mesterligaen neste sesong.