Salah sa farvel til Russland-VM med scoring og nytt tap

VM: (Saudi-Arabia - Egypt 2-1) Liverpool-stjernen Mohamed Salah sto bak Egypts mål, men måtte innse at Egypt reiser poengløse hjem fra VM etter 1-2 mot Saudi-Arabia mandag.

Av NTB

Salem Al-Dawsari ble den store helten for Saudi-Arabia da han satte inn seiersmålet fem minutter på overtid.

Scoringen ga tre poeng, men intet VM-avansement for Saudi-Arabia. Begge duellantene i Volgograd var nemlig utslått av sluttspillet i Russland allerede i forkant av mandagens oppgjør.

Gruppeavslutningen ble likevel ikke på noen måte kjedelig eller sjansefattig av den grunn. I en innholdsrik første omgang ble Salah og Egypts veterankeeper Essam El-Hadary (45) forgrunnsfigurene.

El-Hadary ble fotball-VMs eldste spiller gjennom tidene da han entret banen mandag. Veteranen fikk ikke vokte målet i de to første gruppespillskampene, men fikk sjansen mot Saudi-Arabia.

Den muligheten tok han godt vare på.

Det var imidlertid Liverpool-stjernen Salah som presenterte seg først. Midtveis i omgangen fikk han sjansen alene med Saudi-Arabias keeper Yasser Al Mosailem og vippen som fulgte var det følsomhet og klasse over.

Straffe på straffe

Salah kunne også gjort 2-0 på nøyaktig samme vis rett etterpå, men da gikk ballen svakt til side for mål.

Saudi-Arabia bidro også til sjansebonanzaen, og fire minutter før pause pekte dommer Wilmar Roldán på straffemerket da ballen traff Egypt-forvarer Mohamed Abdel-Shafys hånd etter et innleggsforsøk.

Det påfølgende straffesparket fra Fahad Al Muwallad var godt, men 45 år gamle El-Hadary i Egypts mål vartet opp med et tigersprang og fikk slått ballen i tverrliggeren.

Like bra gikk det ikke for veteranen da Saudi-Arabia fikk sitt andre straffespark langt inn i overtiden. Dommer Roldan søkte hjelp fra videoteknologien etter at han mente å ha sett en holding i feltet, og fikk åpenbart sine mistanker bekreftet.

Fra straffemerket var Salman Al-Faraj sikkerheten selv. Keeper Al-Hadary gikk ved den anledningen til feil side.

Ett poeng til hver

Andre omgang i Volgograd ble langt fra like sjanserik, men Saudi-Arabia skapte de største farlighetene. Drøyt midtveis måtte veterankeeper El Hadary på ny i aksjon da Hussain Al Mogahwi avsluttet med hodet fra kloss hold. Sisteskansens inngripen var god.

Egypt kunne også avgjort kampen, men avslutningene var ikke gode nok. I stedet endte det hele med saudiarabisk jubel nærmest i aller siste sekund.

Uruguay vant gruppe A etter 3-0-seier over Russland mandag. (NTB)

FOTBALL: VM MENN, GRUPPE A

Saudi-Arabia – Egypt 2 - 1
Uruguay – Russland 3 - 0
Uruguay 3 3 0 0 5 - 0  9
Russland 3 2 0 1 8 - 4 6
Saudi-Arabia 3 1 0 2 2 - 7 3
Egypt 3 0 0 3 2 - 6 0