Sagosen: – VM en parodi så langt

Sander Sagosen er svært kritisk til VM-opplegget etter et lite døgn i Egypt. Han kaller det kaotisk.

Av: Espen Hartvig

Sagosen stilte onsdag opp på en digital medieseanse. Der var han kritisk til opplegget. Sagosen pekte på at det «flyr folk ut og inn på hotellet og at alle lag spiser sammen».

– Alt til nå har det vært en parodi og «will west», sa Sagosen.

Norges største håndballstjerne mente det ikke kunne sammenlignes med boblen håndballjentene levde i under EM i desember.

– Vi får bare krysse alt vi har for at vi ikke får inn smitte i troppen, sa han.

Les også: Håndball-VM 2021 for menn: Her er fullt program

Trøbbel

Norges lege Thomas Torgalsen var i møter med både hotelledelsen, lokale arrangører og Det internasjonale håndballforbundet (IHF) onsdag.

I Norges fløy på 5-stjernershotellet er koronatest-stasjonen for alle involverte lokalisert.

– Det er jo ikke bra, og vi forsøker å få flyttet den, sier Torgalsen til NTB.

Han peker også på at før VM ble alle lag lovet at de skulle spise avskjermet fra andre og fra egne buffeter. Så langt har det ikke vært slik.

– Jeg har håp om at vi skal få gjort en del med dette, men jeg tviler kanskje på at vi får det akkurat som vi var forespeilet, sier Torgalsen til NTB.

Les også: Dette er håndball-VMs kriseplan

Norge med på bekymringshenvendelse til IHF

Onsdag skriver i tillegg den danske allmennkringkasteren Danmarks Radio at Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Østerrike har sendt en felles henvendelse til Det internasjonale håndballforbundet rundt smittevern-situasjonen i Egypt.

Bekymringen skal være stor.

Sportssjefen i Danmarks Håndballforbund (DHF), Morten Henriksen, sier at arrangøren avlyste den andre koronatest-runden i den danske leiren fordi man mente denne ikke var nødvendig. Planen er nå at danskene ikke skal testes før fredag, tre og et halvt døgn etter ankomst.

Les også: USA ute av håndball-VM, Sveits inn i Norges pulje

Viktig åpningskamp

Norge starter VM med en utfordring. Frankrike er en virkelig håndballtungvekter, men ikke like skarp nå som for et par år siden.

De franske gutta tapte nylig bortekampen i EM-kvalifiseringen mot Serbia (ikke med i VM). Og det ble bare uavgjort hjemme mot samme motstander.

– Krisetilstander, skrev sportsavisen L'Equipe nylig.

Åpningskampen i VM er svært viktig. De tre lagene som går videre til hovedrunden, tar med seg innbyrdes resultater til neste fase i mesterskapet. Det betyr at tre norske seirer dagene som kommer, betyr et perfekt utgangspunkt (fire poeng i ryggen før første kamp) i hovedrunden.

Reserven Sveits og Østerrike er Norges motstandere etter Frankrike-duellen.

Les også: Frankrike ribbet for selvtillit før VM-slaget mot Norge