Sagosen passerer hundre landskamper. 24 år og veteran

Sander Sagosen kan sende Norge på full fart mot EM-semifinale i sin 100. landskamp. Torsdag var det nytt kaos rundt superstjernen.

Av Espen Hartvig

MALMÖ: Sagosen er mannen alle vil snakke med. Han måtte gjennom over 20 intervjuer torsdag ettermiddag. Det var satt av to minutter til hvert av disse.

Han startet samlebånd-seansen med NTB. – Det har gått fort, og 100 landskamper i en alder av 24 år. Det er fint det. Nå føler jeg meg litt som en veteran, sier Sagosen før jubileet.

Les også: EM-guiden dag for dag

Danmark er ute av EM, og det kan legge en skikkelig demper på det som lå an til å bli en ekstatisk stemning i Malmö Arena.

– Det er hipp som happ for meg om Danmark er med eller ikke. Danmark er en stor konkurrent, men det er dumt å miste dem om man tenker på stemning og tilskuere, sier Sagosen.

Norge møter overraskelseslaget Ungarn fredag. Ungarerne vant mot både Island og Danmark. Norge slo Ungarn kontrollert både VM i 2017 og 2019.

Tok kontrollen

Sagosen var akkurat fylt 18 år da han debuterte på landslaget. På første trening viste han ting veteranen Bjarte Myrhol sjelden hadde sett.

Myrhol ble fintet totalt vekk to ganger på kort tid.

Resten er historie. Sagosen er ifølge mange eksperter verdens beste håndballspiller.

Sagosen blir det 55. nordmannen med 100 A-landskamper. Steinar Ege topper rankingen med 262. Det skal mye til at Sagosen ikke kommer opp i flere. Han kan komme til å smadre rekorden til Ege.

Lang rekke

Norge fortsetter EM med naboduell mot Sverige søndag. Tirsdag og onsdag venter Island og Slovenia.

Etter den uventede utviklingen i mesterskapet der både Danmark og Frankrike feilet tidlig, er Spania og Norge nå soleklare førstevalg hos spillselskapene. De gir henholdsvis 3,25 og 3,50 ganger pengene ved gull.

Et møte mellom Spania og Norge i finalen om halvannen uke er ikke utenkelig. I så fall venter en marerittmotstander på de norske gutta. Norge har ikke slått Spania på de 18 siste møtene.