Sagosen: – Ikke i min kalender å spille bronsekamp

Sander Sagosen var i kjelleren mentalt etter at Norge feilet i jakten på EM-gull i håndball. Kroatia vant semifinalen etter en klassiker av en kamp.

Av Espen Hartvig

STOCKHOLM: Kroatia avgjorde i siste sekund av den fjerde ekstraomgangen. Hadde ikke den ballen gått inn, ville det blitt straffekastkonkurranse.

– Jeg er ganske tom akkurat nå. Jeg spiller ikke perfekt, vi spiller ikke perfekt, men vi kriger sammen som et lag i 80 minutter. Jeg er stolt av denne gjengen, sa Sagosen til norsk presse etter kampen.

– Det var ikke i min kalender at vi skulle spille bronsekamp lørdag, sa Sagosen og tenkte på finalen søndag.

Norge har tapt to VM-finaler de siste årene og blitt nummer fire og seks i EM. Lørdag er det duket for bronsekamp mot Slovenia.

Det norske laget hadde semifinalen i egne hender, men misbrukte altfor mange sjanser. 

Kroatia fikk bare benyttet sin angrepsstjerne Luka Cindric i 21 av 80 minutter. Han sliter med en skade. Å slå Norge uten ham var en imponerende prestasjon av kroatene.

Omstridt scoring

Domagoj Duvnjaks 26-26-mål på straffe i EM-semifinalen mellom Norge og Kroatia skulle aldri vært godkjent. Det viser TV-bildene.

Kroaten hadde nemlig ingen av føttene i bakken da skuddet gikk.

– Ser man nøkternt på det, er det et «ulovlig» straffekast. Men jeg tror ti av ti dommerpar vil blåse mål for det, sier den danske spilleren Lasse Kronborg til dansk TV 2.

Duvnjkas mål sendte semifinalen til ytterligere to ekstraomganger. Der var Kroatia best til slutt.

– Dersom dommerne hadde annullert scoringen og det viste seg å være en feil av dem, ville de ha dømt sin siste kamp i livet, sier Kronborg.

Det var ikke mye til protester fra Norge om situasjonen i etterkant av kampen.