Så vakkert kan VM være

Mari Eides bronsemedalje toppet en VM-åpning der vi fikk se sprintlangrenn i alle farger.

Mari Eide ga VM-starten et kjempeløft, Maiken Caspersen Falla imponerte alle og Johannes Høsflot Klæbo havnet nesten i slåsskamp. Legg til Kristine Stavås Skistad sitt fall mot kanskje noe stort. Og VM-åpningen kunne ikke blitt friskere.

Hele følelsesregisteret kom i spill på skistadion i Seefeld. Med klare årsaker.

Mari Eides VM-bronse var like sensasjonell som den var rørende. Hennes vei tilbake etter bortgangen til søsteren Ida i fjor høst, rørte alle som fulgte dette dramaet på nært hold. Derfor kom Maiken Caspersens Falla gulløp nesten i skyggen. Men Fallas håndtering av denne sprinten, fra prolog til finale, var en VM-vinner verdig. Det er en grunn til at hun tok medalje i fjerde VM på rad.

Johannes Høsflot Klæbo viste hviken taktiker han er og duellen med den russiske bjørn fortsetter lørdag. Petter Northug delte ut gullet til Ustjogov på den tremila umiddelbart etter det som skjedde i går. Klæbo var små marginer fra å bli felt av Ustjugov og da ville sinnet gått andre veien. Men han hadde neppe gått til fysisk angrep, slik russeren åpenbart hadde mest lyst til.

Les også: Brøt ut i tårer etter fallet: – Skjønner ikke hvordan det gikk til 

Kristine Stavås Skistad er en kommende stjerne, det viste hun i prolog, kvartfinale og semifinale. Og da hun satte staven mellom beina på vei til en finale, ble hun en parallell til Petter Northugs samme opplevelse i VM i Sapporo for tolv år siden. Den opplevelsen satt i Northug i årevis etterpå. Det skulle aldri gjenta seg.

Stavås Skistad rakk å vise oss hvilken kapasitet hun har. Denne karrieren har vi bare sett begynnelsen av.

Og sannelig brøt ikke Stina Nilsson i sammen av gråt også da hun skulle fortelle om sitt VM-sølv. For få uker siden trodde hun hele VM-deltagelsen skulle ryke.

Kan du følge opp denne VM-dagen, verdens nye kombinertkonge, Jarl Magnus Riiber? Scenen er din fredag....