Sport

Så nær var Bjørndalen

Johannes Thingnes Bø er den norske VM-kongen i skiskyting. Ole Einar Bjørndalen strør om seg med superlativer om søndagens spurtvinner. Men Bjørndalen var oppsiksvekkende nærme gullkampen.

Av Espen Hartvig

HOLMENKOLLEN: På flata ned mot skistadion gled Ole Einar Bjørndalen stadig nærmere de to gutta i front. Opp den siste bakken hadde han nesten kontakt.

Men i innspurten skjønte han at løpet var kjørt og ville bare sikre bronsen. - Dette var helt fantastisk uansett, sa Bjørndalen, og startet med å skamrose gullvinneren.

Ole Einar Bjørndalen vil ikke si noe om sin framtid som skiskytter.

– Jeg har overhodet ikke tenkt på framtiden. Det får jeg ta etter hvert. Nå skal jeg først gå noen renn i Russland, sier Bjørndalen.

Søndag sikret han seg sin 44. VM-medalje. Det kunne kanskje ha vært gull, men Bjørndalen våget ikke å være med på kjøret til Johannes Thingnes Bø (22) og Martin Fourcade (27) ut etter siste skyting.

Det kan ha kostet ham et nytt gull. Superveteranen kom tilbake og gikk fort den siste kilometeren.

– Jeg mistet litt trua på at jeg kunne følge dem. Jeg burde bare ha tråkket til, men jeg var ikke helt klar. Jeg har fått hammeren så mye på sisterunden i år at jeg torde ikke.

Glad for vinneren

– Jeg er så happy for Johannes som virkelig fortjener å vinne. Jeg er mer happy over hans resultat enn at jeg var der (i medaljekampen) selv, sier Bjørndalen.

Bjørndalen var syk en god stund sist sommer og tapte mye trening. Han hadde også et sykdomsavbrekk i vinter.

– Det har bare gått bedre og bedre fysisk utover i mesterskapet. Jeg har hatt et fantastisk VM og skal bare nyte det.

Til Russland mandag

Mandag morgen går charterflyet til Sibir og verdenscupavslutningen der.

– Blir det hardt å mobilisere for det?

– Nei, jeg har gjort det og vært på reisefot siden jeg var tolv år. Jeg tror det blir verre å gjøre noe annet.

42-åringen tok et gull, to sølv og en bronse i Holmenkollen-mesterskapet.

Det kan være at Bjørndalen nå forlenger karrieren og satser mot OL i 2018. Beslutningen tar han, om den ikke allerede er tatt, trolig kort etter sesongavslutningen. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen