Så kom storsmellen for Vålerenga

(Frisk Asker - Vålerenga 7-1, 2-2 i kamper). Da er lagene like langt. Frisk Asker tok sin første hjemmeseier i sluttspillet i ishockey og utlignet i onsdagens fjerde semifinale.

Vålerenga skyldte ikke på omgangssyken noen av spillerne har slitt med, onsdag var det bare Stefan Espeland som manglet av de sentrale spillerne.

Frisk Asker, som ikke vant en eneste hjemmekamp i kvartfinalene mot Lillehammer, hadde bestemt seg fra start. Denne kampen skulle kriges hjem. Og etter en kruttsterk annen periode der de satte inn fire scoringer etter 21 skudd, var denne kampen avgjort.

– Vi ble rundspilt og ydmyket og jeg håper spillerne kjenner dette langt inn i hjerterota. Vi skylder ikke på sykdom eller skader, vi må få tilbake disiplin, innsats og tæl, sa en malmklar VIF-trener Roy Johansen til TV2 etter kampslutt.

Byttet keeper

Så avgjort at VIF-keeper Steffen Søberg tok kvelden og lot Joachim Svendsen få nyttig kamptrening i VIF-buret. Og han leverte solid mellom stengene og stoppet de skuddene som kom inntil Hampus Gustafsson avsluttet målfesten med Frisks og kampens siste scoring. Men VIFs trøst var at de holdt den siste perioden til uavgjort....

Det var ennå håp for VIF etter den første perioden der Frisk Asker ledet 2-0, men der VIF vant skuddstatistikken 7-4. Hampus Gustafsson satte inn den første scoringen etter fem minutters spill, mens Frisk Askers første scoring i power play kom ti minutter senere.

Da var det Endre Medby som igjen bekreftet sin usedvanlige skuddvilje, og satte inn 2-0 da Andreas Stene satt inne til soning.

Sterke i overtall

I midtperioden kom tre av fire scoringer i power play og da skjønner man hvor Vålerengas problem lå. Frisk Asker brukte fart og fysikk og Vålerenga ble hengende bakpå.

Og styrte mot denne sesongens største nederlag. Mikkel Christiansen (3-0), Endre Medby (4-0), Nicolay Andresen (5-0) og Christiansen igjen (6-0) sørget for sluttspillets festligste periode i Askerhallen. Andresen ble forøvrig hedret før kampen for sin kamp nummer 400 for Frisk Asker.

Vålerengas trøstemål kom av Martin Røymark tidlig i den siste periode, en Røymark som har gjort det til en vane å score i hver kamp nå.

Men kampen endte i stående trampeklapp for hjemmelaget i Askerhallen der Mikkel Christiansen ble kåret til kampens beste spiller, mens Tobias Lindström var VIFs beste.

Vålerenga må samle seg igjen, og nok en gang bryte Frisk Askers gode bortestatistikk, som de klarte mandag kveld.

Fredag kveld spilles den femte semifinalen i Furuset Forum, den sjette går i Askerhallen søndag.