Sport

Så kom dagen Thingnes Bø IKKE vant

Johannes Thingnes Bø kunne blitt første mannlige utøver til å vinne seks strake verdenscupseirer i samme sesong, men to bomskudd sendte stryningen på 2.-plass i søndagens fellesstart.

Av Stian Johnsen

ANTHOLZ: Johannes Thingnes Bø fortsetter å øke ledelsen i verdenscupen til det ekstreme. Derfor var 2.-plassen på fellesstarten i Antholz på ingen måte noen nedtur.

Før løpet ble det snakket og skrevet om at Thingnes Bø kunne tangere legenden Ole Einar Bjørndalens 12 verdenscupseirer på én sesong.

Stryningen kunne også bli førstemann til å vinne seks verdenscupseirer på rad.

Det ble bare nesten. Med to bom på stående skyting måtte han gi tapt for den feilfrie franskmannen Quentin Fillon Maillet.

– Ja, det er mulig å slå meg når jeg svikter på standplass, sa Thingnes Bø med et smil.

Økte ledelsen

For han kunne glede seg over en ny tur opp på seierspallen, og nye viktige poeng i jakten på trofeet han mangler: Seier i verdenscupen sammenlagt.

– Det eneste jeg tenker på er ikke å feile og tape poeng i verdenscupen. Blir det seier, så er det bra. Blir det andreplass, så er det og kjempebra. Å være foran de nærmeste på sammenlagtlista er målet mitt i hvert eneste renn. Og det klarte jeg i dag også, sier 25-åringen.

I totalcupen har han smått utrolige 836 poeng. Nærmest følger franske Martin Fourcade med 554, mens russeren Aleksandr Loginov ligger på 3.-plass med 548 poeng.

Søndag hadde Thingnes Bø seierssjanse helt til siste skudd på fellesstarten. Fillon Maillet lå litt foran og hadde akkurat skutt «fullt hus» da nordmannen stilte seg opp på standplass.

– På siste serie var det vinne eller forsvinn. Jeg tenkte at med fem raske treff kunne det kanskje være mulig å ta ham igjen. Men så bommet jeg på det siste.

Herjer

For tiende renn på rad havnet Thingnes Bø på første- eller annenplass. Han har lekt med konkurrentene hele vinteren, men vil ikke innkassere verdenscupkula ennå.

– Det skjer ikke før det er fakta. Vi har gått 15 av 26 renn, så det er massevis av tid å feile på, sier Thingnes Bø.

Som likevel må erkjenne:

– Det har vært en helt ekstrem januarrunde. Seks førsteplasser og to andreplasser. Og andreplass er like kjekt som å vinne når man kjemper seg opp på den måten jeg gjorde i dag.

Thingnes Bø gikk ut fra siste skyting på tredjeplass, men rykket forbi Arnd Peiffer som en rakett etter først å ha spist inn ti sekunder på tyskeren.

Full av energi

Stryningen virker ikke engang sliten, selv om tre strake verdenscuphelger i Mellom-Europa har tatt på.

– I dag følte jeg meg veldig bra, og jeg hadde masse energi. Jeg var litt sliten etter sprinten, men så har det gått lettere. Jeg har overlevd denne januarrunden med gode bein, selv om sisterunden i dag var en påkjenning.

Thingnes Bø har også god tid til å slå rekorder og gjennomføre tidenes beste skiskyttersesong. Med elleve seirer er han én bak Bjørndalens beste sesong (2004/5) og tre bak Martin Fourcades ekstremsesong i 2016/17.

Vrient for jentene

Det ble en tung dag for de kvinnelige norske skiskytterne i Antholz. Marte Olsbu Røiseland ble beste norske med en 10.-plass på fellesstarten.

Selv om de norske var raske i sporet, hindret svak skyting muligheter for pallplasser i verdenscuprennet i Italia.

Olsbu Røisland noterte seg for tre bom og tikket inn 50,1 sekunder bak rennvinner Laura Dahlmeier. Tiril Eckhoff fulgte like bak og endte på 12.-plass tross fem bom.

Ingrid Landmark Tandrevold var lenge godt med blant topp ti, men 22-åringen sprakk på siste skyting og bommet tre ganger. Hun endte på 26.-plass to minutter og 36 sekunder bak vinneren.

Ut fra siste skyting var det duket for en ren tysk duell mellom Dahlmeier og Vanessa Hinz. Da rykket Dahlmeier ifra og gikk alene inn til sin første verdenscupseier for sesongen. 25-åringen bommet kun én gang.

Hinz måtte ta til takke med tredjeplass etter å ha bli passert av tsjekkiske Marketa Davidova.

Mer fra Dagsavisen