Sport

Så kom årets første KFUM-seier

(KFUM Oslo - Nest Sotra 2-1). Dagens trepoenger ga KFUM et realt løft. Og seieren var fullt fortjent selv om det ble et visst stressnivå på slutten.

Bilde 1 av 6

EKEBERG (Dagsavisen): Det var både lettelse og glede etter at KFUM kunne avslutte påsken ved å ta sesongens første seier i 1. divisjon. Etter to knepne tap for topplagene, kommer endelig poengene mot de lagene KFUM må slå. I forrige runde ble det uavgjort mot Kongsvinger.

– Jeg syns vi har gjort det bra i de tre første kampene så det har liggi litt i lufta. Vi har vært veldig klare på at om vi fortsetter med det samme spillet som i de første kampene så blir det flere poeng utover. Det syns jeg vi beviser i dag. I tillegg er vi litt giftigere foran mål. Burde kanskje hatt fler scoringer også, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampen.

Tomålsscorer

Lars Olden Larsen gikk fornøyd av kunstgresset som tomålsscorer etter å ha scoret rett før og etter pause.

– Det var fantastisk deilig å få den seieren nå, etter en litt tøff start. Men når vi nå står med fire poeng så er det plutselig greit. Så nå er det bare å fortsette, sier Olden til Dagsavisen.

– Og å sette to kasser i en match da, legger han smilende til.

Ved den første viste han kvikkhet og reaksjonsevne raskere enn forsvarerne, da han tverrvendte og hentet opp en returball fra keeper og sendte den kontant i mål.

2-0 scoringen var helt annerledes. Da viste han sine avslutter-egenskaper da han etter flott løp kom alene mot keeper Renze Fij og sendte ballen behersket i mål. Men han må dele seiersbonusen med Stian Sortevik som tredde igjennom den helt perfekt tilpassede pasningen.

Ut av læreboka

Spesielt 2-0-målet gledet Jørgen Isnes.

– Det beste er at vi har øvd på akkurat den typen bevegelser denne uka. Når Stian blir rettvendt, og så stikke mellom back og stopper, og spesielt mot en femmer, sier Isnes om 2-0-målet.

– Ja, vi trente på det at jeg skulle starte mellom vingback og stopper. Og når du er på løp der så får du den av Stian aleine med keeper. Jeg skulle starta flere ganger, men når vi vinner så er det nok med to mål, smiler Olden lurt.

Ble presset

På 2-0-målet så KFUM ut som det gode fotballaget det kan være. Men kanskje de ble litt for komfortable?

For i sluttfasen ble de merkelig passive da Nest Sotra slo lange baller og skapte noen store sjanser. Ved en anledning reddet Robin Rasch på streken utenfor keepers rekkevidde og fire minutter før slutt kom reduseringen da innbytter Alexander Dang fikk gå opp helt uforstyrret og heade inn 1-2. Både Lars Olden Larsen, som på dette tidspunktet hadde blitt byttet ut, og Jørgen Isnes innrømmet at de var nervøse på slutten. Forskjellen på å rote bort ytterligere poeng, kontra å ta med seg sesongens første trepoenger hadde vært stor.

– Hvis du hadde sluppet inn så hadde det jo vært utrolig surt, men vi hadde «gønna» på videre for det. Det er en lang prossess hele sesongen. Vi skal holde plassen. Det er målsettinga, og vi må starte å hente poeng. Om de kommer nå eller hadde kommet om to runder er ikke så viktig, men vi skal ha nok poeng til å greie oss. Og så har jeg en gruppe som er sterke i huet. Det viste de i fjor og det har de vist flere ganger i år også, sier Isnes.

Skryter av Profetene

Nest Sotra kom fra 2-0 seier over HamKam og jaget utligning. Men da var plutselig KFUM vel så farlige på sine kontringer. Og Moses Mawa kunne fort økt ledelsen, men skuddet hans gikk i nettveggen.

– Disse spillerne kommer til målsjanser, og til slutt så vil de sette fler av disse. Så lenge vi komemr til målsjanser så kommer vi til å score mål, og vinne fotballkamper, slår Isnes fast.

– Litt mer sting i oss på siste tredjedelen i dag, og derfor vinner vi, legger han til.

– Bra sting i Profetene (supportergruppa) i dag også?

– Helt overlegent at proftene dukker opp andre påskedag med 500 tilskuere med folk på vei hjem fra påskefjellet og sånn. Utrolig moro med ganske mye folk, og veldig bra trøkk. Sånn må de fortsette hvis vi skal ha tre poeng, smilte Isnes før han forsvant inn i garderoben for å feire sesongens første seier.

KAMPFAKTA

1. divisjon fotball menn mandag, 4. runde:

KFUM Oslo – Nest-Sotra 2-1 (1-0)

KFUM Arena: 505 tilskuere.

Mål: 1-0 Lars Olden Larsen (39), 2-0 Lars Olden Larsen (47), 2-1 Alexander Dang (86).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier.

Gult kort: Peter Nergaard, Alexander Dang, Lee Rochester Sørensen, Nest-Sotra, Moses Mawa, KFUM Oslo.

Senere kampstart (18.00): Jerv – Notodden, Raufoss – Strømmen, Sandnes Ulf – Start, Tromsdalen – Sandefjord, Ull/Kisa – Kongsvinger, Aalesund – Skeid.

Mer fra Dagsavisen