Så har også Kane begynt å score

(Everton - Tottenham 0-3). Som vanlig våkner scoringsmaskinen Harry Kane så fort august er over. Han scoret to ganger og rundet 100 mål for Tottenham i 3-0-seieren borte mot Everton.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Heller ikke i år klarte Kane å bryte sin merkverdige «augustforbannelse». Kalenderen måtte igjen vise september måned før han fant nettmaskene i Premier League. På Goodison Park lørdag scoret han etter en snau halvtime på det som høyst trolig var et innleggsforsøk fra høyrekanten.

Ballen gikk i en perfekt bue over Everton-keeper Jordan Pickford. Etter en rekke skuddforsøk og dårlig utnyttede sjanser i de tre første seriekampene, åpnet Kane endelig målkontoen med en spektakulær variant.

24-åringen trengte 169 kamper i ulike turneringer på å runde 100 scoringer for Tottenham. Kane har vært toppscorer i Premier League de to siste sesongene.

Samme mann sto også bak 3-0-målet rett etter sidebytte. I boksen var Kane iskald og plasserte Ben Davies' innlegg kontrollert i lengste hjørne.

Tangerte Bendtner

I mellomtiden hadde Christian Eriksen gjort 2–0 tre minutter før pause. Den formsterke dansken fikk en enkel jobb da han bredsidet en returball fra Pickford midt i mål.

Eriksen står nå med 32 ligamål for Spurs siden han kom til London-klubben i 2013. Han tangerte dermed Nicklas Bendtners danske målrekord i den engelske toppdivisjonen. Oddsen er svært lav på at han ganske snart har den for seg selv.

Everton åpnet friskt foran eget publikum, men slet med å skape sjanser. Vertenes moral fikk seg en real knekk etter Kanes scoring, og til pause måtte de tåle pipekonsert fra de frammøtte på Goodison Park.

Best

Tottenham kunne fort gjort flere scoringer i Liverpool. I annen omgang hadde Moussa Sissoko blant annet en heading han burde fått mye mer ut av.

Everton hadde noen farlig tendenser den siste halvtimen, men da var kampen allerede tapt.

Etter fire kamper står Spurs med to seirer, én uavgjort og ett tap. Begge trepoengere har kommet på bortebane, mens Mauricio Pochettinos menn venter på sin første ligaseier på Wembley (midlertidig hjemmearena denne sesongen). Den håper de kommer mot Swansea neste helg.

Everton står på sin side med to strake tap. I forrige runde ble det 0-2-tap borte mot regjerende mester Chelsea. Motstanden blir ikke akkurat lettere når Manchester United venter på Old Trafford om en uke. (NTB)