Sport

Ruud yppet seg til tiebreak, men tapte 0-3

Casper Ruud fikk det som ventet tøft mot superstjernen Roger Federer i Roland-Garros fredag, men rakk å vise sine kvaliteter før sveitseren vant 6-3, 6-1, 7-6.

ARIS: Særlig i tredje og siste sett imponerte Ruud, da han ga Federer tøff kamp om seieren. Han hadde settball på 7-6 i tiebreak, etter å ha avverget to matchballer, men til sist vant Federer 10-8 og er klar for åttedelsfinale.

Rundt 10.000 tilskuere hadde inntatt Arena Suzanne-Lenglen i Paris da Norges beste tennisspiller målte krefter med det 37 år gamle sveitsiske tennisikonet fredag.

De fikk se Ruud slå meget godt fra seg innledningsvis og forsvare egen serve i de tre første servegamene. I det fjerde brøt imidlertid Federer til 4-3, og storfavoritten fulgte opp med å holde egen serve samt bryte Ruud til settseier 6-3.

Den 37-årige stjernen fortsatte i samme stil i sett nummer to og brøt Ruud umiddelbart. Med Federer kraftig på offensiven fikk Ruud det bare vanskeligere og vanskeligere. 20-åringen ble periodevis statist mot sin langt mer meritterte motstandere.

Andresettet gikk til sveitseren med sifrene 6-1.

Sterk motstand

I tredje sett viste Ruud hva han kan da han tvang Federer til å kjempe hardt for den siste settseieren. Den unge nordmannen brøt Federers serve for første gang til ledelse 2-0. Federer brøt tilbake og utlignet til 2-2, men slet med å riste av seg Ruud.

– Det var vanskelig å finne svakheter i spillet hans, så jeg er lettet over å ha vunnet. Det var en fin kamp. Nå gleder jeg meg til en god dusj, sa Federer.

– Det var bra på slutten. Synd at han ikke vant et sett, men det var en morsom opplevelse, sa Casper Ruuds far og trener Christian til TV Norge.

Ruud lå under 0-30 i sitt neste servegame, men vant fire poeng på rad og ledet 3-2. På 3-3 hadde Federer to bruddballer, men Ruud avverget dem og tok ledelsen 4-3. Ruud kjempet seg til en bruddball i sveitserens serve, men Federer svarte med et ess, hans niende for dagen, og vant gamet etter en heldig sprett på nettet.

Spillerne holdt serven ytterligere to ganger hver, og dermed måtte 3. sett avgjøres i tiebreak. Der tok Ruud ledelsen 1-0 og var a jour på 3-3. I tiebreak avverget han tre matchballer, men Federer omsatte den fjerde i seier etter to timer og 11 minutter.

Ruud spilte seg fram til fredagens kamp ved å beseire italienske Matteo Berrettini i 2. runde, etter å ha slått Ernests Gulbis i den første.

Roger Federer har vunnet hele 20 Grand Slam-titler og har toppet verdensrankingen i til sammen 310 uker. 37-åringen var naturligvis storfavoritt mot Ruud, som er rangert som nummer 63 i verden, 60 plasser bak fredagens motstander.

Federer jakter sin 21. Grand Slam-tittel i den tradisjonsrike grusturneringen i Paris.

Økonomisk eventyr

På toppen av fredagens minnerike opplevelse kan Ruud glede seg over at Roland-Garros-turneringen ble et lite økonomisk eventyr. For å spilt seg fram til 16-delsfinale fikk Snarøya-gutten 143.000 euro, tilsvarende rundt halvannen million kroner.

Hadde han spilt seg fram til 4. runde ved å slå Federer, ville han vært garantert ytterligere 100.000 euro eller en drøy million kroner.

Paris-inntektene kommer på toppen av det som har vært en lukrativ start på 2019 for 20-åringen. Totalt har han  spilt innsnaut fire millioner kroner siden årsskiftet.

Karrieren sett under ett har inntektene fra premiepenger passert ti millioner kroner.

Mer fra Dagsavisen