Ruud til semifinale i Chile

Casper Ruud er videre til semifinale i ATP-turneringen i Chiles hovedstad Santiago etter å ha slått argentinske Federico Delbonis i kvartfinalen.

Etter en jevnspilt match i sterk sol i Santiago var det Casper Ruud som trakk det lengste strået i kvartfinalen. Ruud vant med settsifrene 7-5, 7-5. 

Ruud og Delbonis hadde møttes to ganger tidligere, med én seier til hver. 

I første sett var det også jevnt lenge. Ruud virket litt ukonsentrert og gjorde flere upressede feil. I tillegg servet Delbonis godt og smart. På 4-4 var Ruud nær ved å få serven brutt, men kjempet seg tilbake og dro i land servegamet. 

På 6-5 spilte Ruud seg fram til tre settballer i motstanderens serve, den tredje etter en litt heldig sprett der ballen traff nettet, men så vidt havnet på rett side. Ruud benyttet anledningen til å sikre seg settet med 7-5. 

Selvtillit

Etter å ha fått første sett i boks, virket det som om Ruud spilte med større selvtillit. Nordmannen leverte bedre tennis og servet sikrere. Delbonis brukte dessuten for lang tid på serven ved to anledninger og mistet førsteserven på stillingen 0-30 i fjerde game. 

Ruud benyttet dermed sjansen til å bryte argentinerens serve og gå opp til 3-1 etter et flott backhandslag. 

Delbonis klarte imidlertid å bryte tilbake umiddelbart og kjempet seg tilbake i kampen. Midtveis i settet sto matchen og vippet. Delbonis klarte å få til et nytt brudd, gikk opp til 5-4 og tok dermed tilbake initiativet. 

Rett etterpå gjorde argentineren imidlertid en dobbeltfeil, og Ruud brøt tilbake.

Avgjorde

Casper Ruud gikk deretter opp til 6-5, og Delbonis måtte dermed serve for å holde seg inne i kampen. Etter en lang ballveksling som gikk nordmannens vei, var det klart for matchball. 

Den klarte Ruud å vinne, og dermed er det klart for semifinale for Snarøya-spilleren. 

I semifinalen lørdag venter enten 3.-seedede Albert Ramos-Viñolas fra Spania eller 8.-seedede Thiago Monteiro fra Brasil. De møtes fredag kveld. 

Ruud er 2.-seedet i turneringen. Hjemmefavoritten Christian Garín er seedet som nummer én. Det var nettopp Garín som slo Ruud i finalen i ATP-turneringen i Houston i 2019.