Ruud suste videre til hovedrunden i Roland-Garros

Casper Ruud holdt hodet kaldt da han klarte det siste hindret med å ta seg videre til hovedturneringen i Roland-Garros i tennis.

Av Steinar Bjerkmann, NTB

Alexandre Muller ble fullstendig overkjørt i det første settet og Ruud vant greit med 6-1. Det andre ble noe jevnere, men den norske 19-åringen syntes å ha full kontroll fram til 6-3.

– Det var en bra kamp og jeg fikk en flott start. Etter det første settet roet nervene seg litt, og når man spiller for noe stort så klarte jeg å holde intensiteten oppe gjennom hele kampen, sa Casper Ruud til NTB.

Snarøya-gutten synes å trives utmerket i det flotte været ute på den røde grusen i Paris. Selv om han møtte et hjemmehåp, lot han seg ikke vippe av pinnen.

– Det alltid tøft å spille mot en hjemmespiller som har publikums støtte, men jeg følte at de også heiet på meg, så det var ikke så mye forskjell fra andre kamper. Jeg er spesielt fornøyd med forehanden og at jeg klarte å være mentalt sterk og stabil, sa nordmannen.

Sett fram til dette

–Jeg har virkelig sett fram til Roland-Garros og dette har vært et stort mål for meg denne sesongen. Jeg har spilt godt gjennom hele kvalifiseringen, og jeg håper selvsagt å holde samme nivået også i neste kamp, sa Ruud.

Dermed gjentok han bedriften faren Christian Ruud og Jan Frode Andersen gjorde i Paris i 2001. Da begge tok seg videre til hovedturneringen i den franske hovedstaden.

– Vi er veldig fornøyde nå. Det er kjempestort, og han har drømt om dette, sa treneren Christian Ruud til Eurosport.

– Nå skal jeg bruke tiden framover til å få hvilt og spist skikkelig og forberede meg på en lang kamp. Når jeg får vite motstanderen blir det å forberede seg best mulig til 1. runde, sa 19-åringen.

Brøt direkte

Ruud holdt sin første serve selv om han hadde en breakball han reddet seg unna Han klarte å bryte franskmannens første game og servet seg fram til 3-0 i det første settet. Han holdt sine server og klarte å bryte franskmannen serve til 5-1-ledelse. Han fortsatte å serve i suveren stil og tok det siste gamet blankt.

Nordmannen kunne også fått en like god start i det andre settet, men franskmannen reddet seg unna noen breakballer til 1-0. Ruud holdt sin første serve og klarte å bryte til 2-1-ledelse og servet fram til 3-1.

Muller slet nok en gang i sitt servegame, men reduserte til 2-3. Det var ikke så mange svakheter hos Snarøya-spilleren og han servet greit fram til 4-2. Spillerne holdt sine server fram til 5-3, og nordmannen fikk et par matchballer i Mullers serve. Han misset på den første, men utnyttet det andre forsøket.

1. runde i Grand Slam-turneringen spilles fra søndag, og de kvalifiserte spillerne trekkes inn i tablået. Ruud kan møte spillere ranket fra 95 til topp 20.

Den tidligere verdenseneren Novak Djokovic er en spiller Ruud kan møte.

(©NTB)