Ruud slo tennisrebellen i skandalekamp

Casper Ruud storspilte og stoppet Nick Kyrgios i 2. runde av Masters-turneringen i tennis i Roma. Motstanderen ble diskvalifisert etter skandaløs oppførsel.

Av Even Lübeck

Kyrgios mistet hodet fullstendig og kastet en stol inn på banen i starten av tredje sett da Ruud utlignet til 1-1. Dermed fikk han ikke fortsette kampen.

Kyrgios er en tennisrebell som flere andre ganger også har oppført seg elendig ute på banen. Torsdag fulgte han opp med et nytt negativt kapittel.

Seieren over Kyrgios, som i 2016 var ranket som nummer 13 og som nå er nummer 36 på verdensrankingen, gjør at nordmannen møter Juan Martin del Potro i tredje runde

Den kampen spilles høyst sannsynlig senere torsdag.

Og om Kyrgios var en antatt tøff motstander å bryne seg på for Ruud, er Del Potro enda et hakk opp for nordmannen. Del Potro har vunnet 22 titler i karrieren, derav én US Open-seier (i 2009 over Roger Federer i finalen).

I tillegg har han tapt én US Open-finale (i 2018, for Novak Djokovic) og har et sølv fra Rio de Janeiro-OL i 2016 (tap i finalen for Andy Murray). Del Potro er ranket som nummer ni i verden og var nummer tre i august 2018.

Kjempeåpning av Ruud

Ruud spilte meget godt i åpningen. Han lå under 0-30 i det første settet, men snudde og vant i egen serve.

Så brøt nordmannen da Kyrgios servet. Igjen ledet australieren 30-0, og nok en gang viste Ruud muskler. 20-åringen snudde igjen og tok ledelsen 2-0. Og da Ruud vant fire av fire baller med egen serve og gikk opp til 3-0, begynte Kyrgios å slå ballen mellom beina og serve med underarmsserver.

I tillegg klagde han mye på dommerne i pausene og virket tidvis uinteressert på grusen i Roma.

Våknet fra dvalen

Etter at de tok hvert sitt game til 5-3, vant Ruud i egen serve og tok det første settet 6-3.

I det andre settet ble det jevnere. Ruud viste krefter igjen og brøt i det sjuende gamet til 4-3-ledelse.

I den perioden våknet Kyrgios fra dvalen og begynte å showe mye ute på banen. Settet måtte avgjøres i tiebreak. Der var Kyrgios best med 7-5. Han feiret med å kaste vannflasker opp til publikum.

Humøret endret seg fort. Noen minutter senere måtte Kyrgios pakke utstyret og forlate grusen i Roma. Da hadde han først kastet en racket i bakken før en stol fløy ut på banen.