Ruud håper på gjennombrudd på Wimbledon-gresset

Casper Ruud innrømmer at han må bli bedre på gress om han skal få en lang og god tenniskarriere. Tirsdag spilles første kamp på Wimbledon-gresset.

– Gress har ikke vært mitt favorittunderlag. Men det har føltes bedre i år enn noen gang før, og jeg blir mer erfaren for hver treningsøkt. Det gir en god følelse, sier Ruud til NTB.

For første gang er han direkte kvalifisert til hovedrunden i den tradisjonsrike tennisturneringen, som ble arrangert første gang i 1877. 1. runde venter amerikanske John Isner tirsdag.

Ruud er klar på at spillet på gress må bli bedre dersom han skal bli en komplett tennisspiller og klatre mot verdenstoppen.

– Det er jo bare noe jeg må prøve å bli bedre på om jeg skal ha en lang og bra karriere. Jeg kommer jo kanskje til å spille her hvert år, og da kan jo i år bli det året jeg forsøker å bli litt bedre, sier tennisprofilen.

Samme spillet

I fjor spilte 20-åringen fra Snarøya i Bærum kvalifiseringen i Wimbledon.

– Det gikk ikke så bra det heller, konstaterer han, og legger ikke skjul på at grus og hard court fortsatt er å foretrekke framfor gress. Det er kun Wimbledon av de såkalte Grand Slam-turneringene som spilles på gress.

– Jeg spiller ikke mye på gress. Det er jo ingen gressbaner å trene på i Norge, så det er jo ikke noe jeg er vokst opp med. Men til sjuende og sist er det jo samme spillet, man skal slå ballen innenfor linjene, sier Ruud, som blant annet viser til Rafael Nadal som eksempel på at gode grusspillere også kan gjøre det godt i Wimbledon.

Ruud falt mandag to plasser og er nummer 62 på denne ukens verdensranking i tennis.

Nordmannen spilte ingen turneringer i forrige uke, men forberedte seg i stedet til den kommende Wimbledon.

Møter servekanon

I 1. rundekampen tirsdag møter Ruud den meritterte amerikaneren Isner. Det blir en meget vrien oppgave.

34 år gamle Isner var i semifinalen i Wimbledon i fjor og er helt oppe på 12.-plass på verdensrankingen. Med sine 208 centimeter på strømpelesten har han en fryktet serve.

– Han er en høy spiller og har en ekstrem serve. Han er vel den som server best på hele ATP-touren. Så jeg får virkelig bryne meg på returene, sier Ruud til NTB.

Isner har samtidig ikke spilt en eneste kamp siden i mars på grunn av en skade i foten. Det kan være en fordel for Ruud.

– Man kan håpe at han er litt matchrusten, og at han kanskje gjør fler feil på servene enn normalt. Men jeg er klar for kamp, sier 20-åringen.

I toppen av verdensrankingen er det ingen store endringer denne uken. Serbiske Novak Djokovic topper fortsatt foran spanske Rafael Nadal.