Sport

Ruud ble servet i senk

Casper Ruud er ute av Australian Open etter tapet mot Reilly Opelka. Tenniskometen er likevel ikke altfor skuffet. Nå ser han fram mot nye utfordringer.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

Ruud tapte 6-7 (2-7), 3-6 i strake sett mot Opelka. I det første settet trakk amerikaneren det lengste strået i tiebreak, men han hadde bedre kontroll i det andre. Dermed var det snipp, snapp, snute for Casper Ruud. Nordmannen kan likevel se tilbake på to sterke kamper før kvalifiseringsfinalen. Han slo både Teimuraz Gabasjvili og Jonathan Eysseric.

- Det er selvfølgelig bittert å tape min første kvalifiseringsfinale i en Grand Slam, det var jo min første Grand Slam-turnering i tillegg. Jeg visste ikke hva jeg hadde i vente, men jeg prøvde å spille mitt spill i alle kampene, sier Ruud til NTB.

- Han var høy!

18-åringen synes det tidvis var krevende å kjempe mot høyreiste Opelka.

- Det gikk bra i det to første kampene, men i dag møtte jeg en spiller som var høy. Han var 2,12, og han servet som en kanon. Jeg prøvde å få mange baller tilbake mot ham, men han var bra da også. Det er ikke så veldig mye jeg kunne ha gjort annerledes. Det er bittert å tape, men jeg er ikke altfor skuffet heller, sier Ruud.

Nå ser han mot nye mål. Franske Roland Garros er en ny Grand Slam-gulrot i horisonten.

- Jeg håper jo det, det er bare Grand Slam-turneringer fire ganger i året. Neste forsøk blir i Paris til våren, sier Ruud.

Kan kjøre bil

Nå ser tennistalentet for seg å reise hjem til Norge et par uker.

- Planen er å komme meg litt hjemover, jeg har ikke vært hjemme på 10-11 uker. Nå har jeg blitt 18 år, så jeg må hjem og fikse noen praktiske greier. Jeg kan jo begynne å kjøre bil, sier Ruud.

- Har du rukket å ta lappen?

- Nei, jeg har ikke det. Så det blir bra å komme hjem og ordne noen ting, gjentar han.

- Det er nye turneringer om to-tre uker. Da blir det reising igjen, legger han til.

Federer-inspirasjon

Ruud er klar på at han har hatt en god opplevelse i Australia.

- Jeg har lært mye. Det har vært veldig gøy. Det er første gang jeg har vært i Australia og Melbourne, og jeg har hatt en bra opplevelse her, sier han.

- Og det er kult at man kan sitte og spise lunsj fire meter fra tidenes beste spiller, Roger Federer. I tillegg får man sjansen til å trene med noen av de beste. Det er veldig lærerikt. Jeg tar det med meg videre, fortsetter Ruud.

- Hva er målet videre nå?

- Å bli topp 200, sier han.

- Hvilke råd fikk du av din far (Christian, tidligere tennisproff) før kvalifiseringsfinalen?

- Å ha det gøy. Jeg var underdog, men hadde mye å spille for, sier Ruud. (NTB)

Mer fra Dagsavisen