Russlands sjef: - Vernepliktige som plutselig ble dimittert

Russlands landslagssjef Stanislav Tsjertsjesov benyttet krigsretorikk da han forklarte Russlands farvel med sitt eget mesterskap.

Av Sjur Natvig

Russlands landslagssjef Stanislav Tsjertsjesov mener at lykken sviktet laget i VM-kvartfinalen mot Kroatia, men han er stolt av hva laget har utrettet.

– Lykken var mot oss i dag, sa Tsjertsjesov, som i starten av sin pressekonferansen måtte be journalister om å gjenta spørsmålene og forklarte at «jeg er fortsatt ikke meg selv igjen».

Nervedramaet var en påkjenning for både spillere, trenere og tilskuere. Russland tapte 3-4 i straffesparkkonkurranse etter 2-2 i en høydramatisk kamp.

– Guttene mine føles som vernepliktige som dimitteres akkurat når de forbereder seg til å gå i krig. De har fortsatt lyst til å utkjempe den krigen, sa han.

Russland var turneringens lavest rangerte lag og var avskrevet av de fleste før VM startet. Med sin enorme løpskapasitet og usannsynlige effektivitet har laget skapt fotballfeber i hjemlandet.

– Eneste måte å bevise hva vi er verdt var ved å jobbe knallhardt. Jeg tror at folk ikke bare har begynt å stole på oss, men at de elsker oss. Hele landet har forelsket seg i oss, og jeg håper vi har vendt situasjonen til noe bedre, sa landslagssjefen.

President Vladimir Putin er blant beundrerne.

– Han ringte meg rett etter kampen og gratulerte med en storartet kamp, men jeg måtte svare at vi er skuffet. Han sa at vi må gå inn i framtiden med åpne øyne og bygge videre på det vi har gjort, sa Tsjertsjesov. (NTB)